Ochtendjournaal: De sfeer had al iets weg van de Coolsingel bij een kampioenschap

Ochtendjournaal: De sfeer had al iets weg van de Coolsingel bij een kampioenschap

De sfeer bij Feyenoord had na de afgelopen week niet beter kunnen zijn. Niet alleen is de club nog op drie fronten actief; met de eerste uitzege op Ajax in achttien jaar werd ook een enorme horde richting de landstitel genomen. De ochtendkranten beschreven alles wat er zondag na het laatste fluitsignaal gebeurde.

Het Algemeen Dagblad schreef over het 'grote feest' dat na de wedstrijd in de kleedkamer van Feyenoord losbarstte. "De eerste overwinning in het hol van de leeuw sinds 2005 betekende niet alleen het einde van een enorme Rotterdamse frustratie; het zorgt er ook voor dat Feyenoord een voorschot op de landstitel neemt. Waar de Amsterdammers tot zondagmiddag half 3 nog konden roepen dat de titel naar Ajax zou gaan als ze alle wedstrijden zouden winnen, is die uitgangspositie verspeeld. Feyenoord mag in de jacht op de titel in de laatste acht duels, zonder toppers, zelfs nog een keer verliezen."

Zo was dit een zeer memorabele Klassieker, die zal worden herinnerd aan 'het feit dat Feyenoord half maart de titelrace in een plooi gooide in het hol van de leeuw, door na de pauze een 2-1 achterstand weg te poetsen. "Het zorgde ervoor dat de spelersbus een meer dan warm onthaal kreeg bij terugkeer in Rotterdam. Dat er uitgelaten supporters werden gesignaleerd bij de vijver op het Hofplein. Feyenoord doorbrak een mentale blokkade van ruim zeventien jaar van pijn met altijd maar weer teleurstellende voorstellingen in de Arena."

Ontvangst spelerbus
Ook De Telegraaf kreeg het feestje in de kleedkamer mee, maar volgens de krant daalde het besef bij de spelers pas echt in bij terugkomst in Rotterdam. "Bij het trainingscomplex had de sfeer al iets weg van de Coolsingel bij een kampioenschap. Geschat werd dat bijna 20.000 supporters de spelersbus opwachtten, die saillant genoeg om 19:08 uur aankwam bij 1908."

"In een zee van fakkels, enorme knallen van vuurwerk en een lucht die heel Rotterdam-Zuid rood-oranje kleurde, beseften de spelers pas echt wat ze bijna achttien jaar na de laatste overwinning in de Johan Cruijff Arena hebben losgemaakt bij hun achterban. Vooral voor de nieuwkomers in de selectie, de buitenlanders voorop, was zowel de wedstrijd in Amsterdam als de thuiskomst iets wat ze hun hele carrière nog niet hadden meegemaakt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties