"Deze spelers zijn niet besmet met dat virus uit het verleden"

"Deze spelers zijn niet besmet met dat virus uit het verleden"

Met de gewonnen Klassieker van zondagmiddag doorbrak Feyenoord een periode van achttien jaar zonder zege in Amsterdam. Voorheen was dat voorafgaand aan die ontmoetingen een thema binnen de ploeg, maar Mikos Gouka merkte in aanloop naar de kraker dat dat in het huidige Feyenoord heel anders lag.

Daarover vertelde de clubwatcher in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Niet lang geleden zat ik op 1908 tegenover Gimenez en hadden we het over Ajax. Het ging erover dat ze die wedstrijd altijd verliezen, maar zij hebben helemaal niet dat syndroom van: oh god, in de Arena zullen we wel niet winnen."

"Ook met Pedersen ging het erover; hij haalde ook zijn schouders op. Waarom zouden ze daar verliezen? Ze zien hoe Ajax speelt en hoe wij spelen. Zij hebben helemaal niet die historie. En zo zijn er meer spelers bij Feyenoord die er helemaal niks mee te maken hebben dat ze er al achttien jaar niet gewonnen hebben. Dat is een beetje in de ploeg geslopen."

Minder ervaring
Gouka maakte een vergelijking met de laatste Feyenoord-selectie die kampioen werd: die van 2016/17. "Het verschil is dat deze ploeg minder ervaring heeft, ook met het winnen van prijzen. Maar daarom staan ze er ook allemaal blanco in. De spelers die toen naar de Arena gingen, waren spelers die de Nederlandse competitie goed kenden. Deze jongens weten niet beter dan dat ze gewoon een geweldig seizoen draaien."

"Ze zien op tv hoe moeilijk Ajax het heeft en denken: waarom zouden we in de Arena niet winnen? In De Kuip hebben we ze ook grotendeels onze wil opgelegd. Dat gaat in die bekerwedstrijd straks ook weer zo zijn. Ze zijn niet besmet met dat virus uit het verleden waar alle supporters en veel mensen binnen de club mee te maken hebben. En Slot heeft dat ook niet, want hij heeft ook vaker gewonnen dan verloren."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties