Gimenez vierde goal voor F-side: "Binnen 2 seconden had ik het in de gaten"

Gimenez vierde goal voor F-side: "Binnen 2 seconden had ik het in de gaten"

De Klassieker in Amsterdam begon zondag goed voor Santiago Gimenez. Al na vijf minuten zette de Mexicaan Feyenoord na een prachtige aanval op voorsprong. Uit euforie sprintte hij naar de hoek van het veld, om er daar pas achter te komen dat hij zijn feestje pal voor de F-side aan het vieren was.

"Ik heb nog nooit een Klassieker meegemaakt", legde hij achteraf uit aan De Telegraaf. "Nu scoorde ik al vroeg in de wedstrijd en ik zag schuin achter het doel een grote Mexicaanse vlag, dus ik dook meteen die kant op. Dom, ik dacht dat ze daar voor mij zaten. Maar binnen twee seconden had ik in de gaten dat er alleen maar Ajax-fans zaten en dat het een heel slecht idee was om die kant op te vliegen", aldus Gimenez, die er achteraf wel om kon lachen.

De vroege openingstreffer was het begin van een spectaculaire Klassieker, waarin de laatste en winnende goal van Lutsharel Geertruida pas in de 86e minuut viel. "Ik wist dat we dit konden. Er zit zoveel geloof in onze ploeg. Ook toen we 2-1 achter stonden, wist iedereen dat we dit konden ombuigen. Het is bij ons gewoon nooit voorbij tot de allerlaatste minuut. Er zit een enorme overtuiging in onze groep. Dat is er helemaal ingegroeid."

De spits sprak verder van 'een van de meest waanzinnige wedstrijden' uit zijn loopbaan. "Dit is zo verschrikkelijk cool om mee te maken. Ik ben van Mexico naar Nederland gekomen. Dit is een totaal andere plek in de wereld, maar ik vind het geweldig en de club is één grote familie. Iedereen vraagt nu of dit het hoogtepunt van het seizoen is, maar ik hoop dat ik dat over acht wedstrijden meemaak."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties