Gimenez: ''We zijn één familie en dat hebben we vandaag laten zien''

Gimenez: ''We zijn één familie en dat hebben we vandaag laten zien''

Santiago Gimenez heeft wederom zijn voeten laten spreken in de punt van de aanval van Feyenoord. De Mexicaan was met zijn treffer belangrijk voor de ploeg en ook zijn werklust maakte het verschil in de gewonnen wedstrijd tegen Ajax.

''Dit was de eerste keer dat ik een Klassieker in de Johan Cruijff Arena speelde'', begint de Mexicaan zijn verhaal. ''Het was een lastige wedstrijd, maar deze ploeg is één familie. We hebben hier geschiedenis geschreven.'' Gimenez is lovend over de teamspirit dat momenteel heerst binnen de ploeg. ''Deze ploeg is echt een eenheid. We zijn een familie en dat hebben we vandaag op het veld laten zien.''

De journalist van de NOS stelt Gimenez de vraag of hij zijn eigen doelpunt of die van Edson Álvarez het mooiste vond. ''Allebei. Maar daar gaat het niet om. We hebben allebei kunnen scoren. Ik vind het fantastisch dat twee Mexicanen in Europa tegenover elkaar staan. En ik ben heel blij, omdat Edson, als Mexicaan, gescoord heeft en omdat wij hebben gewonnen.'

Gimenez laat zich niet uit de tent lokken en is juist uiterst positief over zijn landgenoot. ''We hebben hetzelfde bloed. We weten dat we vandaag rivalen waren, maar in de nationale ploeg zijn we zo weer één familie.'' Gaat Feyenoord nu kampioen worden? ''Dat weten we nog niet, er moeten nog veel wedstrijden worden gespeeld'', aldus de aanvaller, die zich morgen alweer gaat melden bij de nationale ploeg van Mexico.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties