Kökcü: "Nu moet ik kijken waar het plaatje klopt"

Kökcü: "Nu moet ik kijken waar het plaatje klopt"

Naast dat Orkun Kökcü met Feyenoord de landstitel heeft gewonnen, heeft hij ook diverse individuele prijzen gewonnen. Zo werd hij verkozen tot beste speler van de Eredivisie en is hij ook speler van het jaar bij Voetbal International. Laatstgenoemde prijs werd speciaal thuis bij hem afgeleverd.

''Het is wel iets speciaals'', vertelt Kökcü in het interview met Voetbal International. "Als voetballer wil je natuurlijk prijzen winnen en als je dan een individuele prijs kan winnen is dat extra mooi." Het mooiste moment gedurende het seizoen was voor de aanvoerder wel snel duidelijk. "Het mooiste moment was denk ik wel Ajax-uit. Niet zozeer omdat we daar sinds lange tijd hebben gewonnen, maar meer om het feit dat vlak na afloop er echt het gevoel was: 'dit jaar wordt ons jaar en gaan wij kampioen worden.' Dat leefde echt binnen de groep en daar is de basis gelegd voor de laatste maanden."

Arne Slot
De Turkse international heeft onder Slot grote stappen gemaakt op zowel professioneel als persoonlijk gebied. "Ik heb het heel vaak al aangegeven dat hij wel mijn ogen heeft geopend om nog meer uit mijn carrière te halen. Dat is al twee jaar zo en daarvoor heb ik hem ook speciaal bedankt net na het kampioenschap. Als ik kijk naar hoe ik was toen hij net aankwam en waar ik nu sta, met Feyenoord kampioen geworden en zelf heel goed gepresteerd. Daarvoor heb ik hem ook een speciaal berichtje op de app gestuurd."

Aanvoerder en nieuwe stap
Op 21-jarige leeftijd werd Kökcü benoemd tot aanvoerder van zijn jeugdclub Feyenoord. "In het begin was het wel wennen, omdat ik voorheen graag in de media kwam, maar nu moest je standaard na iedere wedstrijd een interview geven. In het begin heb ik nog wel een beetje moeite gehad om de balans te vinden, maar dan zie je wel dat je snel ontwikkelt als voetballer, maar ook als mens. Ik heb nu een kampioenschap geproefd en dat smaakt altijd naar meer. Nu je kampioen bent geworden leef je nog meer van 'ik wil prijzen winnen.' Nu moet ik kijken waar het plaatje klopt. En ver komen in de Champions League, dat is wel het doel."

Kökcü wil zichzelf ook niet dwingen tot een transfer en heeft zo'n goed gevoel bij de club dat het ook geen straf is als hij nog een jaar moet blijven. "Ik ga niet zeggen dat ik sowieso weg ben, want als het dan uiteindelijk niet doorgaat, zit je eigenlijk weer met een rot gevoel. Sowieso is het nog een optie, maar ik ga nog wel verder kijken."

Gevoel van thuis
Ook in dit interview wordt duidelijk dat, mits hij de juiste club vindt, de aanvoerder van Feyenoord binnenkort zal vertrekken. Wat hij het meest zal gaan missen? "Sowieso De Kuip en de wedstrijden daar. De supporters die je altijd steunen, maar eigenlijk alles wel. Vooral het gevoel van dat je echt thuis bent. Ik heb veel wedstrijden gespeeld en ook tegen clubs waarvan ze zeggen dat ze speciale supporters hebben, maar nergens heb ik het gevoel gehad die we in De Kuip hebben."

Ten slotte heeft hij nog een boodschap voor de fans volgend seizoen. "Ze blijven heel de wedstrijd gaan en dat geeft heel veel energie. Ik kan wel zeggen dat het heel veel jongens heel goed doet en dat ze daar echt meer energie door krijgen. Voor de supporters gewoon vooral zo doorgaan en nog meer steunen!"

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties