Kökcü houdt opties open: "Dan ga ik hier knallen in de Champions League"

Kökcü houdt opties open: "Dan ga ik hier knallen in de Champions League"

Voor Orkun Kökcü kon het seizoen haast niet beter eindigen. Nadat hij als aanvoerder de landstitel kon vieren met Feyenoord, is hij ook verkozen tot winnaar van de Gouden Schoen 2022-2023.

"Ik heb stad en land afgereisd met mijn jongens", vertelt de vader van Kökcü in gesprek met De Telegraaf. Na een avontuur in de jeugd van Groningen, vertrok de aanvoerder van Feyenoord naar de Academy van zijn huidige club. "Steeds werd het een stap hoger en dit, kampioen worden met Feyenoord, was de grote droom van Orkun."

Kökcü zelf ziet de reis naar de landstitel ook als één van de mooiste dingen die hij heeft meegemaakt. De aanvoerder van Feyenoord is zijn ouders dankbaar, ook omdat het niet altijd even makkelijk is geweest. "Als je dan nu kampioen bent en ook nog tot beste speler van de Eredivisie wordt gekozen door al die grote namen. Ja, dan wordt iedereen emotioneel.''

Nadat vader en zoon met trots praten over de broer van Orkun, Ozan Kökcü, die zijn kind heeft vernoemd naar de aanvoerder van Feyenoord, komt ook de toekomst nog ter spraken. Zelf ziet de spelmaker van Feyenoord dit wel als het juiste moment om de nieuwe recordtransfer van de Rotterdammers te worden. "Maar ik maak me er niet meer zo druk om. Vorig jaar deed ik dat wel. Dat kwam vooral omdat er zo ontzettend veel spelers weggingen en ik dacht dat het niet goed zou komen met het elftal. Ik laat nu alles op me afkomen. Komt de ideale club niet, dan ga ik hier knallen in de Champions League."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties