Kökcü winnaar Gouden Schoen seizoen 2022-2023

Kökcü winnaar Gouden Schoen seizoen 2022-2023

Orkun Kökcü is gekozen tot Voetballer van het Jaar door De Telegraaf. Als aanvoerder van Feyenoord heeft hij de Gouden Schoen gewonnen voor het seizoen 2022-2023. De 22-jarige middenvelder volgt hiermee Cody Gakpo op.

''Je weet wie hem in het verleden hebben gewonnen, natuurlijk'', vertelt Kökcü in gesprek met de krant. ''Zij hebben allemaal een hele mooie carrière gehad, dus dat betekent dat ik goed op weg ben. Ik kan niet wachten op nog meer individuele prijzen.'' Woensdag verschijnt er in de ochtendkrant een uitgebreid interview met Kökcü over het afgelopen seizoen en zijn toekomst.

Kökcü is zijn familie dankbaar. ''Natuurlijk! Ik ben voetballer geworden dankzij mijn familie, vooral door mijn broer die mij al op jonge leeftijd meenam. Familie is voor ons van groot belang en staat zeker op de eerste plaats.'' Xavi Simons heeft de Zilveren Schoen gewonnen en David Hancko mag binnenkort de Bronzen Schoen in ontvangst nemen.

Oud-international Rinus Israël noemt het winnen van de Gouden Schoen door Kökcü dik verdiend. ''In dit seizoen was hij zo positief in beeld. Hij was conditioneel heel sterk, vond altijd de ruimte voor zichzelf en zocht voortdurend de diepte. Dat is samen met zijn uitstekende pass zijn sterkste punt. Ik geniet van zijn traptechniek en zijn overzicht.''

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties