Kökcü: "Heb het gevoel dat die OneLove-band er om een andere reden is"

Kökcü: "Heb het gevoel dat die OneLove-band er om een andere reden is"

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü zal volgende week opnieuw niet met de OneLove-aanvoerdersband spelen. De KNVB kondigde onlangs een nieuwe actie aan in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze actie zullen Kökcü en Feyenoord op een andere manier invulling gaan geven.

"Ik sta sowieso achter die actie", vertelde Kökcü aan de NOS. "Ik steun het, maar ik heb het gevoel dat die OneLove-band om een andere reden in het leven is geroepen. Ik denk dat we daar met Feyenoord iets op moeten vinden om het toch te steunen, maar dan op een andere manier." Daarover zal de aanvoerder met verschillende mensen binnen Feyenoord in gesprek gaan. "De trainer, de algemeen directeur en we hebben ook een goed persteam. Dat moet dus wel goedkomen."

Volgens 1908.nl gaat het om een gezamenlijke oplossing met Ajax, de tegenstander van dat weekend. De clubs denken na over een aanvoerdersband die beide aanvoerders - Kökcü en Dusan Tadic - tijdens dat duel zullen dragen. Tadic droeg tijdens de vorige actie zijn gewone aanvoerdersband over zijn OneLove-band heen - waar toen een stuk minder aandacht voor was dan voor de keuze van Kökcü. Overigens is het plan voor een gezamenlijke aanvoerdersband nog niet definitief, omdat er bij Ajax nog geen knopen zijn doorgehakt.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties