Kökcü: ''Achteraf gezien weet ik niet of dat het beste was voor mij''

Kökcü: ''Achteraf gezien weet ik niet of dat het beste was voor mij''

Orkun Kökcü is nog net twintig jaar, debuteerde op 29 september 2018 met een doelpunt in de bekerwedstrijd tegen VV Gemert en heeft inmiddels meer dan honderd wedstrijden voor Feyenoord op zijn naam staan. De middenvelder leek de afgelopen seizoenen nog weleens minder in vorm, maar daar is dit seizoen geen enkele sprake meer van: Kökcü is een van de sterkhouders van Feyenoord 1 geworden.

Ter ere van zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord maakte de club een documentaire over de middenvelder. De middenvelder kijkt daarin onder andere terug op zijn debuut, een debuut dat eigenlijk uit twee debuten bestond. Allereerst dus die tegen Gemert, waar hij met een stijlvol schot in de kruising de 0-2 maakte. "Als je je debuut mag maken ben je al blij, maar als je er dan ook nog eens bij gaat scoren, dan kan je dag al helemaal niet meer stuk."

Nu waren dat amateurs, maar later mocht Kökcü invallen tegen FC Emmen om zijn debuut te maken in de Eredivisie. "Daar had ik nog meer spanning in het begin. Ik kwam niet heel veel aan de bak na die wedstrijd tegen Gemert, dus ik ging er niet eens vanuit dat ik in die wedstrijd zou spelen. Jens raakte geblesseerd en dus werd ik er met twee anderen uitgestuurd voor een warming-up, maar die andere twee waren meer ervaren jongens. Ik ging er vanuit dat ik meeliep als opvulling, maar toen wees de trainer naar mij."

"De wedstrijd ging goed: goal en assist. Er kwam ook veel los in de media, maar achteraf gezien weet ik niet of dat het beste was voor mij. Als je zo'n debuut maakt wordt er heel veel van je verwacht en dan word je 'het nieuwe supertalent' genoemd. Bij mezelf speelde 'ik ben wel goed bezig, maar ik ben er nog lang niet, het gaat sowieso met vallen opstaan'. De verwachtingen waren hoog, ook het volgende seizoen. Dat kwam mede door dat debuut." Lachend: "Dus misschien was het beter geweest om rustiger aan te beginnen."

''Cor zag het wel in me zitten''
Degene die de meeste invloed had op zijn uiteindelijke doorbraak laat zich raden. Lachend: "Cor Adriaanse. Ik zat nog in de onder zestien toen, maar trainer Cor zag het wel in me zitten, denk ik, dus speelde ik het laatste deel van het seizoen mee met een lichting hoger. De mensen die er al eerder waren dan ik kenden de verhalen rondom Cor Adriaanse wel: dat hij een hele strenge trainer is. Ik zag er in het begin wel een beetje tegenop: 'die gaat me echt aanpakken'. Toen ik eenmaal bij het team kwam is hij natuurlijk heel hard voor me geweest, maar hij gaf me wel altijd een goed gevoel. Hij probeerde me te motiveren, te stimuleren om nog meer uit mezelf te halen. Mede dankzij hem heb ik ook een stap kunnen maken."

In onderstaande video vertelt Kökcü nog veel meer.

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties