Kökcü: ''Het is niet dat ik alle corners koste wat het kost op wil eisen''

Kökcü: ''Het is niet dat ik alle corners koste wat het kost op wil eisen''

Orkun Kökcü, die inmiddels aan 103 wedstrijden voor Feyenoord zit, blijft maar uitblinken bij Feyenoord. Ook tegen Heracles was hij, naast Luis Sinisterra, weer de man van de wedstrijd. De middenvelder werd uit voorzorg wel voortijdig gewisseld door trainer Arne Slot.

"Ik kreeg tegen Twente een tik op mijn kuit en daar had ik nog wel twee dagen last van. Ik begon de wedstrijd ook met nog wat stijfheid, dus de trainer koos ervoor om geen risico te nemen." Al voor de wedstrijd liet Slot doorschemeren dat Kökcü de negentig minuten normaal gesproken niet vol zou maken. "Hij zei 'geef alles wat je hebt en als het niet meer gaat, dan kunnen we wisselen'. Ik had nog wel iets over, maar hij wisselde me toch", aldus Kökcü lachend voor de camera van RTV Rijnmond. "Uiteindelijk ben ik blij dat het team de overwinning heeft binnengesleept."

De middenvelder blikt ook nog terug op de wedstrijd. "We begonnen niet scherp aan de wedstrijd, er werd nog een goal afgekeurd, maar een paar minuten later ligt hij wel bij ons in het mandje. Daarna hebben we ons wel goed herpakt en zijn we tot veel kansen gekomen, ook in de eerste helft. Het ontbrak alleen een klein beetje aan scherpte, denk ik."

De hoekschoppen van Feyenoord, dertien in de vorige wedstrijd, leveren tegenwoordig nauwelijks meer gevaar op en Kökcü nam ze bijna allemaal. Vandaag zagen we opeens Fredrik Aursnes plaatsnemen achter de bal. "Ik had ook wel wat last van mijn kuiten, maar voor de wedstrijd gaf ik tegen Fredrik ook aan 'als jij een corner wil nemen, dan mag je gewoon gaan'. Het is niet dat ik alle corners koste wat het kost op wil eisen. Er was afgesproken dat ik ze nam, maar er zijn ook anderen die het kunnen doen."

''Het is belangrijk dat je die hele wedstrijd energie geeft ''
Verder viel maar weer eens op dat Feyenoord over veel veerkracht beschikt. De 0-1 achterstand leidde niet tot paniek, maar er was juist vertrouwen in een goede afloop van de wedstrijd. "Ja, tuurlijk, tuurlijk. We kunnen elk moment van de wedstrijd kansen creëren, ook als het wat minder gaat. Het is belangrijk dat je die hele wedstrijd energie geeft en dan komen er vanzelf mogelijkheden die je moet benutten en dat hebben we gelukkig wel gedaan."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties