'Drietal clubs voor Kökcü op de tribune bij Feyenoord'

'Drietal clubs voor Kökcü op de tribune bij Feyenoord'

Orkun Kökcü heeft de belangstelling gewekt van een drietal clubs uit de grote competities. Dat wist Voetbal International-verslaggever Freek Jansen zondagavond te melden in Studio Voetbal. Het zou daarbij gaan om AS Roma, Sevilla en Leeds United.

"Hij heeft een soort gedaanteverwisseling ondergaan", merkte Jansen op toen Kökcü in het programma ter sprake kwam. "Hem is een spiegel voorgehouden: op deze manier kom je niet verder. Slot heeft gezegd dat hij veel meer arbeid moet leveren. In de data zien ze ook terug dat hij nu veel meer doet en veel meer aanwezig is. Ook bij het Turkse elftal heeft hij nu een basisplek."

Dat heeft er dus toe geleid dat hij bij clubs uit de grote Europese competities op de radar is komen te staan. "De afgelopen weken hebben AS Roma, Sevilla en Leeds United voor hem op de tribune gezeten", weet Jansen. "Hij valt wel op. Het al niet gelijk morgen tot een transfer komen, maar het is wel een speler van 20 jaar die transferwaarde vertegenwoordigt."

Kritiek
Toch waren Pierre van Hooijdonk en Rafaël van der Vaart in dezelfde uitzending minder enthousiast over de Feyenoorder. "Feyenoord mist een stukje creativiteit", begon Van Hooijdonk. "Toen hij doorbrak dacht ik dat hij dat toe zou kunnen voegen, met name rond de 10-positie. Dat heeft hij niet en ook van zijn nieuwe positie vind ik dat hij het nog niet echt doet."

"Feyenoord laat dat soort spelers een beetje verzuipen", vond Van der Vaart, die daarbij wees op de periode van Luigi Bruins bij Feyenoord (2007 - 2011, meer dan tien jaar geleden). "Die was heel goed, maar kwam ook niet door. Om een of andere reden wordt hij nu als een soort verdedigende middenvelder neergezet. Ik mis een beetje dat hij z'n vrijheid krijgt."

Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties