Koeman: ''Toen viel mij op dat hij positioneel goed stond''

Koeman: ''Toen viel mij op dat hij positioneel goed stond''

Voor het Nederlands Elftal wacht de Final Four in de Nations League. Bondscoach Ronald Koeman heeft Feyenoorders Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer opgenomen in de definitieve selectie. Maandag melden de eerste internationals zich bij de KNVB. Koeman is vooral lovend over de middenvelder van Feyenoord.

''Ik zag Wieffer voor het eerst bij een training van Feyenoord'', begint Koeman in gesprek met De Telegraaf. ''Toen viel mij op dat hij positioneel goed stond, zijn eerste aanname goed was, z’n passing vast was en het spelletje tactisch goed las. In de vorige interlandperiode zag ik die kwaliteiten terug op de training bij Oranje en bij zijn debuut tegen Gibraltar.''

De Feyenoorders kunnen de komende interlands wel eens een belangrijke rol gaan spelen. ''Ik zie Wieffer samen met Frenkie en een derde middenvelder. Voor zijn rol komen ook Marten de Roon en Veerman in aanmerking.'' Op woensdag 14 juni speelt Nederland in De Kuip de halve finale tegen Kroatië. Bij winst volgt de finale op zondag 18 juni; bij een nederlaag speelt Oranje op zaterdag 17 juni om de derde plek. De andere halve finalisten, die het daarin dus kan treffen, zijn Spanje en Italië.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties