Koeman lovend na debuut Wieffer: ''Dan is Mats al veel verder''

Koeman lovend na debuut Wieffer: ''Dan is Mats al veel verder''

Bondscoach Ronald Koeman is lovend na afloop van de wedstrijd over Mats Wieffer. De middenvelder van Feyenoord heeft tijdens de trainingen indruk gemaakt op de staf van het Nederlands Elftal. Wieffer was één van de beste tijdens de oefeningen op positiespel.

''Hij heeft gedaan wat hij kon en dat hebben we ook deze week gezien'', begint Koeman in gesprek met de NOS. ''Als je het over het voetbal hebt, als je het hebt over het positiespel en de functionele techniek, dan is Mats al veel verder.''

Verder is Koeman niet tevreden over het spel van het Nederlands Elftal tegen Gibraltar. ''Dingen als het positiespel en de balcirculatie zijn me niet meegevallen. Daar zullen we ons echt in moeten verbeteren. Het is duidelijk dat het voetballend veel beter moet.''

''Ook vanavond was het te weinig. Het zijn niet de leukste wedstrijden, omdat de tegenstander logischerwijs niet meewerkt. Dat is moeilijk, alleen we hebben natuurlijk te weinig goals gemaakt. Na de 1-0 werd het iets beter, maar we hadden niet de vorm om heel veel grote kansen te creëren. Het was minder dan ik gehoopt had."

Koeman's rentree bij het Nederlands Elftal is er een om snel te vergeten. ''Er was constante onrust. Ook vanavond kon ik niet iedereen wisselen. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Mats Wieffer konden niet de hele wedstrijd spelen. Verder viel Memphis Depay met een blessure uit. Ik heb in mijn eerste periode als bondscoach niet zo'n week meegemaakt als deze en hoop dat ook niet meer mee te maken."

Lees meer over
Oranje Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties