Wieffer imponeert tijdens debuutwedstrijd voor Oranje

Wieffer imponeert tijdens debuutwedstrijd voor Oranje

Mats Wieffer heeft maandagavond zijn debuut gemaakt voor het Nederlands Elftal. De middenvelder van Feyenoord begon in de basis tijdens de thuiswedstrijd tegen Gibraltar. Wieffer liet tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in De Kuip een uitstekende indruk achter, hoewel de tegenstand ook minimaal was.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman kwam geen moment in de problemen tegen Gibraltar. Het balbezit was dan ook duidelijk in het voordeel van het Nederlands Elftal, maar in de eerste helft hielden de bezoekers goed stand. Dankzij een doelpunt van Memphis Depay werd er wel met een voorsprong gerust.

De tweede helft begon uitstekend voor het Nederlands Elftal met een vroeg doelpunt van oud-Feyenoorder Nathan Aké. Niet veel later moest Gibraltar verder met tien man. Liam Walker kwam met een gestrekt been in op Mats Wieffer en de Feyenoorder schreeuwde het vervolgens uit van de pijn. Even werd gevreesd voor een nieuwe blessure bij Feyenoord, maar de schade bleek al snel mee te vallen.

Wieffer werd door Koeman na een uur gewisseld. De middenvelder, die vorig jaar nog actief was in de Keuken Kampioen Divisie, is ook met glans geslaagd voor de test in het Nederlands Elftal. Het is voor de toekomst de vraag of Wieffer op termijn een gouden duo kan vormen met Frenkie de Jong op het middenveld. Het Nederlands Elftal won uiteindelijk de wedstrijd met 3-0.

Statistieken Wieffer
Aanrakingen: 132
Succesvolle passes: 111 (90,2% succesvol)
Lange passes: 17
Sleutelpasses: 3
Gewonnen duels: 7
Tackles: 2
Schoten: 3

Scoreverloop
23' | 1-0 | Depay
50' | 2-0 | Aké
82' | 3-0 | Aké

Opstelling Nederland
Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wijnaldum, Wieffer, Depay; Berghuis, Weghorst, Simons.

Wissels Nederland
Flekken, Verbruggen, Timber, Taylor, Malen, Gakpo, Klaasen, De Roon, Malacia, Blind, Gravenberch, Brobbey.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties