Kieft ziet kansen: "Dan zullen ze de Schotten tweemaal moeten verslaan"

Kieft ziet kansen: "Dan zullen ze de Schotten tweemaal moeten verslaan"

Hoewel zaterdagmiddag eerst nog moet worden afgerekend met SC Heerenveen, gaat het in de media vooral over de wedstrijd van aanstaande dinsdag. Eindelijk komt Feyenoord weer in actie in de Champions League, waar Celtic de eerste tegenstander is.

Wim Kieft analyseert in zijn nieuwste column in De Telegraaf de groep van Feyenoord in de Champions League. "De defensieve speelstijl van Atletico staat haaks op die van Feyenoord", begint de oud-voetballer. "Het is de hand van trainer Diego Simeone. Het beste lijkt ervan af bij de derde club van Spanje, die al jaren met een vaste kern speelt. Het laatste betekent dat Simeone de spelers nog steeds weet te raken. Terwijl je zou vermoeden dat ze er inmiddels wel klaar mee zijn om iedere dag met dat rare gedrag te worden geconfronteerd."

Volgens Kieft is het duidelijk dat Lazio in de huidige vorm de beste indruk maakt in de groep van Feyenoord. Al staan de Italianen na drie wedstrijden spelen slechts op drie punten in de Serie A. "Met Ciro Immobile en Filipe Anderson lopen bij Lazio twee geweldige aanvallers rond. Toch, de grote man bij Lazio is de Spaanse middenvelder Luis Alberto. Iemand met een goede inspeelpass, die heel dwingend aanwezig is. Vermoedelijk houden Feyenoord en Lazio elkaar aardig in evenwicht, zoals vorig seizoen in de Europa League met voor beiden een thuisoverwinning."

De analist weet wel hoe de Rotterdammers ook na de winter in Europa actief kunnen blijven. "Wil Feyenoord, met verder Atletico Madrid en Lazio Roma in de poule overwinteren, dan zal het de Schotten tweemaal moeten verslaan." Uiteraard ziet Kieft ook dat de wedstrijd van dinsdag zonder echte spits lastig zal worden. "Desondanks is het geen onmogelijke opgave als je het niveau van het Schotse voetbal vergelijkt met dat van het Nederlandse."

Lees meer over
UEFA Champions League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties