Journalist meldt details transferrechten Gimenez

Journalist meldt details transferrechten Gimenez

Feyenoord heeft Santiago Gimenez met een unieke constructie aangekocht. De Rotterdammers hebben 50% van de transferrechten van de de Mexicaan afgelopen zomer overgenomen van Cruz Azul voor een bedrag dat iets lager ligt dan vier miljoen euro.

Daarbij zijn verschillende afspraken gemaakt voor de toekomst. Algemeen directeur Dennis te Kloese bevestigde onlangs dat Feyenoord over meer dan 60% van de transferrechten beschikt, maar wilde geen exacte cijfers bekend maken. Een constructie als deze is niet erg gebruikelijk. Volgens Te Kloese gaf dit wel enige zekerheid wanneer Gimenez niet uit de verf zou komen in Rotterdam.

Journalist Kery News meldt nu dat Feyenoord beschikt over 70% van de transferrechten. Beide clubs hebben afgesproken, wanneer Gimenez tien keer trefzeker is, dat er 20% extra bijgekocht moet worden. Daarnaast komt er aankomende zomer nog eens 20% bij. Feyenoord beschikt straks in totaal over 90% van de transferrechten. De overige 10% blijft in handen van Cruz Azul.

Voor Feyenoord blijkt het nu al een uitstekende investering te zijn. De Mexicaan ontwikkelt zich uitstekend in het shirt van de Rotterdammers en geniet momenteel interesse van Sevilla FC, FC Porto en SL Benfica. De 21-jarige Gimenez, die een contract heeft tot medio 2026 bij Feyenoord, heeft er geen geheim van gemaakt dolgelukkig te zijn bij de club.

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties