"Jonge spelers kunnen zich geen beter voorbeeld wensen dan Malacia"

"Jonge spelers kunnen zich geen beter voorbeeld wensen dan Malacia"

Tyrell Malacia staat op het punt om Feyenoord te verruilen voor Manchester United. Uiteraard zal het vertrek van de linksback een groot gemis zijn voor Arne Slot. Desalniettemin gaf hij aan blij te zijn dat de Feyenoorder voor een mooi bedrag naar een Europese topclub verkast.

"Ik vind de transfersom van Tyrell een heel mooi bedrag", begon Slot in gesprek met Voetbal International. Hij vergeleek de vijftien miljoen euro (plus bonussen) met het bedrag dat PSV een jaar eerder ving voor een rechtsback. "Denzel Dumfries ging voor veertien miljoen euro naar Internazionale na een geweldig EK."

Bovendien ziet Slot de transfer van de jeugdexponent als een mooi voorbeeld voor diens generatiegenoten. "Malacia is een vrucht van het beleid dat we zijn gaan voeren: spelers ontwikkelen. Ik kan er dus niet gefrustreerd over zijn, want dit was nu net de bedoeling. Daarbij is het een signaal: je kan van Feyenoord naar Manchester United. Je kan bij Feyenoord international worden."

"Malacia was een jaar geleden wisselspeler bij Jong Oranje en kwam gedurende het seizoen bij het Nederlands elftal terecht. Om dan vervolgens zo'n mooie transfer te maken naar United, terwijl vorig jaar om deze tijd alleen Club Brugge een marginaal bedrag voor 'm over had, zegt dat heel veel. Spelers die wij nog willen hebben en jonge jongens die hier al zitten, kunnen zich geen beter voorbeeld wensen."

Presentatie
De presentatie van Malacia bij zijn nieuwe club laat nog even op zich wachten. James Robson, die Manchester United volgt namens Goal, weet dat zijn transfer zal worden bevestigd zodra zijn werkvergunning op orde is.

Lees meer over
Tyrell Malacia Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties