"Je zag opeens de gekste dingen en dat had de wedstrijd nodig"

"Je zag opeens de gekste dingen en dat had de wedstrijd nodig"

Terwijl de complimenten uiteraard gaan naar Feyenoord voor het winnen van de KNVB Beker, waren er zondagavond ook mooie woorden voor NEC. In Nijmegen hebben ze daar wellicht niet veel aan, maar het elftal van Rogier Meijer heeft het de Rotterdammers behoorlijk lastig gemaakt en maakte lang kans op een resultaat.

"NEC had het goed voor elkaar", concludeerde Kenneth Perez na afloop bij ESPN. "Een aantal spelers van Feyenoord is gewoon niet in vorm. Ik heb er een heleboel gezien die wegdoken en nergens aan meededen deze wedstrijd." De analist noemde Calvin Stengs als voorbeeld. "Hij was belangrijker toen hij was gewisseld dan op het veld. Toen was hij het publiek aan het opjutten. Giménez had een goede assist, maar is verder ook geen schim meer van zichzelf. Dit is niet het frisse Feyenoord. Ze missen twee belangrijke spelers. Het brein op het middenveld, Wieffer, en als linksback Hartman."

Mario Been is bij beide clubs actief geweest, maar vond het duel erg tegenvallen. "Voetballend was het geen grootse finale, zeker niet. Als Ueda die kans maakt, dan is de wedstrijd eerder gespeeld. Tot het laatst bleef NEC erin geloven, maar vielen de balletjes net niet goed voor ze." Kees Kwakman is het eens met de meningen van zijn collega's. "Op het einde werd het een echte wedstrijd met nog een aantal opstootjes heen en weer en domme keuzes. Pereira dacht in de extra tijd: laat ik lekker een paar keer gaan dribbelen in plaats van de bal erin te gooien. Je zag opeens de gekste dingen en dat had de wedstrijd nodig, denk ik."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties