"Je kunt je niet voorstellen dat dít Feyenoord daar nog eens punten zou verliezen"

"Je kunt je niet voorstellen dat dít Feyenoord daar nog eens punten zou verliezen"

De afgelopen weken klonken er geregeld twijfels over de staat van het huidige Feyenoord, maar inmiddels lijkt iedereen het erover eens dat de club er goed voor staat. Trainer Arne Slot sprak na de 1-5 zege op FC Utrecht zelfs van 'de beste ploeg sinds ik bij Feyenoord werk'.

"Het zegt wel iets over de potentie van dit team", reageerde clubwatcher Mikos Gouka op die uitspraak in de AD Voetbal Podcast. "Hij voegde er wel gelijk aan toe dat ze gelijk speelden tegen Fortuna en dus in achtervolging moeten, want één concurrent - PSV - is ook behoorlijk gestart. Ze zijn al vier punten kwijt, maar hebben nu wel een idee waar ze naartoe kunnen en hoe ze moeten spelen."

Waar eerder nog kritiek klonk op de transferzomer, lijkt de puzzel nu langzaam in elkaar te vallen. "De selectie is op dit moment breder. Er hebben ook wel wat wisselingen plaatsgevonden. Minteh is in de hiërarchie voor Dilrosun en Jahanbakhsh gekomen. Aan Ueda heb je echt een goede tweede spits, misschien wel net zo goed als Gimenez. En met Ivanusec zie je nu een volwassen speler die niet zomaar de bal verliest en echt zijn stempel kan gaan drukken."

"Achterin staat het goed en heb je eigenlijk één speler over die te goed is voor de bank: Nieuwkoop. Op het middenveld is ook genoeg keus", vervolgde Gouka. "De sterke punten die Feyenoord in het recente verleden had, komen terug. De patronen komen erin, ze weten waar ze de tegenstander pijn moeten doen. Ze worden fitter en hebben de juiste mensen. Als je dít Feyenoord ziet, kun je je niet voorstellen dat ze nog eens punten zouden verliezen tegen Fortuna en Sparta."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties