''Je hoort goede verhalen over deze speler''

''Je hoort goede verhalen over deze speler''

De twintigjarige Cole Bassett wordt de eerste winterse versterking voor Feyenoord, de middenvelder zal volgende week woensdag in Rotterdam aankomen en na een verplichte quarantaine-periode bij de Rotterdammers aansluiten.

"Ze waren al een aantal maanden bezig met hem, ze volgden hem vanaf de zomer op de voet. Uiteindelijk hebben ze besloten om deze jongen een contract aan te bieden, ook omdat het niet lukte met Joey Veerman en Riechedly Bazoer", zo vertelt Feyenoord watcher Martijn Krabbendam voor de camera van Voetbal International. "Het is een goed alternatief, een enkelvoudig Amerikaans international. Als je mensen spreekt die de MLS kennen hoor je goede verhalen over deze speler."

"Hij zal aan het begin wel even moeten wennen omdat er in de MLS anders wordt gespeeld, maar ze hebben er wel hoge verwachtingen van: groot loopvermogen, tweebenig, goed tempo. Het kan een speler zijn die Feyenoord op termijn verder gaat helpen. Het is eigenlijk de inkomende transfer waar Arne Slot al zo lang op zit te wachten."

"Het is niet de bord-op-schoot-scouting die we kenden van Feyenoord. Het is een jonge jongen en dat is wat Feyenoord wil: jonge spelers die waarde vertegenwoordigen op het veld", zo vervolgt Krabbendam. "Hij heeft Benfica afgezegd, want hij wilde naar dit deel van Europa omdat hij denkt dat hij zich hier beter kan ontwikkelen. Slot kent die bondscoach van Amerika (Greg Berhalter - red.) goed en die trainer kent het Nederlandse voetbal goed (als oud-speler van Zwolle, Cambuur en Sparta - red.). De scouting heeft de speler goed doorgelicht, alle seinen op groen gezet en toen heeft Feyenoord snel gehandeld en hem binnengehaald."

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties