VI: Bassett meldt zich woensdag bij Feyenoord

VI: Bassett meldt zich woensdag bij Feyenoord

Feyenoord pakt snel door met de komst van Cole Bassett. De middenvelder sluit volgende week al aan bij de Rotterdammers en is volgens Voetbal International de eerste aanwinst.

De Amerikaan wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Colorado Rapids uit de MLS. Feyenoord heeft ook een optie tot koop bedongen. Bassett wordt daarmee de eerste winterversterking voor het team van Arne Slot.

Bassett wordt in Amerikaanse media geroemd voor zijn box-to-box kwaliteiten en heeft al één A-interland voor Team USA achter zijn naam staan, waarin hij meteen scoorde. De middenvelder stond afgelopen zomer ook al in de nadrukkelijke interesse van Benfica, maar kiest nu dus voor Feyenoord. Zijn marktwaarde wordt op zes miljoen euro geschat.

Frank Arnesen is tevreden met zijn komst
''We zijn ervan overtuigd dat Cole voor ons een aanwinst kan zijn’, vertelt de Deen in gesprek met Voetbal International. ''Hij voldoet aan alle voorwaarden al snappen wij ook wel dat hij tijd nodig heeft. In de MLS wordt anders gevoetbald, hij zal ongetwijfeld moeten wennen aan het positiespel, maar dat hoeft geen groot probleem te zijn voor zo’n speler. Hij past echt in onze filosofie: jonge spelers halen die zich door ontwikkelen, het team beter maken en transferwaarde vertegenwoordigen.''

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties