Jahanbakhsh: ''We zijn hier met een taak en onze taak is voetballen''

Jahanbakhsh: ''We zijn hier met een taak en onze taak is voetballen''

Alireza Jahanbakhsh gaat met Iran naar het WK ondanks dat zijn geboorteland het, net als Qatar, niet zo nauw neemt met de mensenrechten. De aanvaller nam het eerder al publiekelijk op voor de vrouwen in Iran, die al vermoord kunnen worden omdat een hoofddoekje niet op de juiste manier gedragen wordt. Nu het WK echt voor de deur staat wil Jahanbakhsh zich focussen op het toernooi.

"We zijn hier met een taak en onze taak is voetballen. We zijn in Qatar om te voetballen, daar ligt onze focus op. Ik zou een ander antwoord geven op de vraag waarom ik hier ben als ik geen voetballer zou zijn, maar als kind droomde ik er al van om voor de nationale ploeg te spelen. Ik weet zeker dat dit voor iedereen in de selectie geldt”, zo citeert het Algemeen Dagblad de vleugelaanvaller.

Toch waren de eerdere woorden van Jahanbakhsh niet aan dovemansoren gericht, want in de Iraanse competitie weigeren sommige spelers het tegenwoordig om doelpunten te vieren, als vorm van protest. Gaat Jahanbakhsh een eventueel doelpunt van zichzelf op het WK wel vieren? "Dat is iets persoonlijks, iedereen moet dat voor zichzelf beslissen. Natuurlijk praten we binnen de groep over zulke zaken. Maar we maken er geen groot item van, want iedereen denkt alleen maar aan voetballen.”

Naamgenoot en doelman van Iran, Alireza Beiranvand, probeert het grotere plaatje te beschrijven door aan te geven dat Iran wel wat positiviteit kan gebruiken in deze barre tijden. "We proberen de mensen in Iran blij te maken.”

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties