Wanneer komen de Feyenoorders op het WK in actie?

Wanneer komen de Feyenoorders op het WK in actie?

Terwijl voor Feyenoord de winterstop is ingegaan, staat het WK in Qatar op het punt om te beginnen. Met Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Alireza Jahanbakhsh levert Feyenoord drie spelers op het eindtoernooi. FR12.nl zette op een rijtje wanneer zij in actie komen (Nederlandse tijd).

Justin Bijlow
Het was even spannend, maar Justin Bijlow is 'gewoon' opgeroepen voor de definitieve WK-selectie. Het Nederlands elftal neemt het in de groepsfase op tegen Senegal, Ecuador en Qatar. Of Bijlow in die wedstrijden ook onder de lat zal staan, is wel nog even afwachten. "Hij zou de eerste keuze kunnen zijn. Dat hangt er vanaf hoe hij straks binnen komt bij mij", zei bondscoach Louis van Gaal. Komende week zal dus duidelijk worden of Bijlow op het WK zijn eerste keeper zal zijn.

Senegal - Nederland
Maandag 21 november, 17:00 uur

Nederland - Ecuador
Vrijdag 25 november, 17:00 uur

Nederland - Qatar
Dinsdag 29 november, 16:00 uur

Sebastian Szymanski
Sebastian Szymanski maakt deel uit van de Poolse selectie, die is ingedeeld in dezelfde groep als Argentinië, Mexico en Saoedi-Arabië. Een onderling affiche tussen twee Feyenoorders zit er door de absentie van Santiago Gimenez in de Mexicaanse selectie helaas niet in. Of Szymanski in alle duels aan de aftrap zal staan, is ook nog afwachten. Vaak is hij basisspeler bij Polen, maar niet altijd. Zijn bondscoach lijkt hem te zien als optie voor zowel het middenveld als op de flanken.

Polen - Chili (oefenwedstrijd)
Woensdag 16 november, 18:00 uur

Mexico - Polen
Dinsdag 22 november, 17:00 uur

Polen - Saoedi-Arabië
Zaterdag 26 november, 14:00 uur

Polen - Argentinië
Woensdag 30 november, 20:00 uur

Alireza Jahanbakhsh
Over de vraag of Alireza Jahanbakhsh gaat spelen op het WK, is bijna geen twijfel mogelijk. De 64-voudig international is een zeer gewaardeerde kracht bij Iran en droeg in het afgelopen jaar zelfs een periode de aanvoerdersband. Jahanbakhsh maakte bovendien al twee WK's mee; hij speelde in elke wedstrijd op de toernooien van 2014 en 2018. Beide keren strandde Iran echter al in de groepsfase. Zal de ploeg van Jahanbakhsh in een poule met Engeland, de Verenigde Staten en Wales nu wel overleven?

Engeland - Iran
Maandag 21 november, 14:00 uur

Wales - Iran
Vrijdag 25 november, 11:00 uur

Iran - Verenigde Staten
Dinsdag 29 november, 20:00 uur

Lees meer over
Justin Bijlow Alireza Jahanbakhsh Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties