Jahanbakhsh: ''Je weet dat ik er niets over ga zeggen''

Jahanbakhsh: ''Je weet dat ik er niets over ga zeggen''

Alireza Jahanbakhsh begon alles behalve voortvarend aan het WK met zijn Iran. Het land werd met 6-2 afgedroogd door Engeland en een vervolg naar de knock-out fase hangt nu al aan een zijden draadje. Opvallend was dat de spelers voor het begin van de wedstrijd het volkslied weigerden mee te zingen. Waarom was dat?

"Je weet dat ik er niets over ga zeggen", zo citeert het Algemeen Dagblad de aanvaller van Feyenoord. Tijdens het volkslied lieten veel Iraniërs op de tribune wel van zich horen door te klappen of door het woord 'vrijheid' te schreeuwen. Ook werd er met vlaggen gezwaaid waarop de woorden 'vrouw', 'leven' en wederom 'vrijheid' geschreven stonden in de banen van de Iraanse vlag.

De aanleiding van deze acties is de dood van de 22-jarige Mahsa Amini, die haar hoofddoek niet goed gedragen zou hebben in Iran en vermoord zou zijn door de politie. Volgens de politie had ze echter een hartaanval gekregen. Die uitleg werd niet geaccepteerd door de bevolking van Iran en dat leidde weer tot wat steeds meer op een burgeroorlog aan het lijken is. De aangeslagen Jahanbakhsh wilde daar na de wedstrijd, begrijpelijkerwijs, niet over praten en richt zich op het sportieve. "Vooral de eerste helft was niet goed, maar we geven niet op. Ik ben ervan overtuigd dat we vrijdag van Wales winnen.”

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties