WK Qatar 2022 Dag 2 | Oranje wint zonder Bijlow van Senegal

WK Qatar 2022 Dag 2 | Oranje wint zonder Bijlow van Senegal

Het Nederlands Elftal heeft de eerste wedstrijd op het WK in Qatar weten te winnen. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal was met 0-2 te sterk voor Senegal. In een matige wedstrijd was het Cody Gakpo die tien minuten voor tijd de ban brak voor Oranje met een kopdoelpunt. In de blessuretijd viel de 0-2.

Justin Bijlow bleef de gehele wedstrijd op de bank. Andries Noppert kreeg van Van Gaal de voorkeur onder de lat. De doelman van sc Heerenveen keepte een prima wedstrijd. Al werd hij nog niet echt getest door Senegal. Aanstaande vrijdag speelt Oranje de volgende wedstrijd in de groepsfase. Ecuador is dan de tegenstander.

Opstellingen
Senegal: É. Mendy; Sabaly, Cissé, Koulibaly, Diallo; Kouyaté, N.Mendy, Gueye; Sarr, Dia, Diatta.
Oranje: Noppert; Dumfries, De Ligt, Van Dijk (c), Aké, Blind; Berghuis, F. De Jong; Gakpo; Janssen, Bergwijn.

Jahanbakhsh met Iran hard onderuit tegen Engeland
Alireza Jahanbakhsh is het WK in Qatar met Iran dramatisch begonnen. De Feyenoorder had geen schijn van kans tegen een goed spelend Engeland. In de rust keek Iran al tegen een 3-0 achterstand aan en dat was voor de bondscoach reden om in te grijpen met drie wissels. Onder meer Jahanbakhsh moest de tweede helft vanaf de bank bekijken en zag Engeland uiteindelijk met 6-2 winnen.

Opstellingen
Engeland: Pickford; Trippier, Stones, Maguire; Shaw; Rice, Bellingham; Saka, Mount, Sterling; Kane.
Iran: Beiranvand; Moharrami, Pouraliganji, Hosseini, Mohammedi; Nourollahi, Cheshmi, Hajsafi; Jahanbakhsh, Taremi, Karimi.

Wedstrijden morgen
11:00 | Argentinië - Saoedi-Arabië
14:00 | Denemarken - Tunesië
17:00 | Mexico - Polen
20:00 | Frankrijk - Australië

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh WK Qatar 2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties