Jahanbakhsh: "De mentaliteit in deze ploeg is gewoon ongelofelijk"

Jahanbakhsh: "De mentaliteit in deze ploeg is gewoon ongelofelijk"

Alireza Jahanbakhsh was zondagmiddag een van de doelpuntenmakers bij de 3-1 zege van Feyenoord op FC Utrecht. De Iraniër kwam een klein kwartier voor tijd in de ploeg en schoot op fraaie wijze de derde treffer binnen. Na afloop sprak hij met Feyenoord Media over de wedstrijd, de mentaliteit bij Feyenoord en de steun van Het Legioen.

"We hebben als team een heel goede wedstrijd gespeeld", was Jahanbakhsh' conclusie na de zege op FC Utrecht. "Na die teleurstellende wedstrijd in Rome moesten we een goede reactie geven. De jongens waren goed bezig, probeerde ze vanaf minuut één onder druk te zetten en kansen te creëren." Zelf kwam hij pas in de 77e minuut binnen de lijnen, toen de ploeg al met 2-0 voor stond. "Als je dan invalt, wil je ook graag belangrijk zijn. Gelukkig gebeurde dat. Na die derde was de wedstrijd klaar."

Dat Feyenoord een relatief makkelijke wedstrijd speelde tegen Utrecht, had lang niet iedereen verwacht. "Na die 120 minuten in Rome hadden mensen niet verwacht dat onze intensiteit zo hoog zou zijn vandaag. Maar de mentaliteit in deze groep is gewoon ongelofelijk. Al voor de wedstrijd hebben we het alleen maar gehad over dat we deze wedstrijd moesten winnen. We wisten hoe belangrijk dat was; een thuiswedstrijd met nog maar vijf wedstrijden te gaan. We hebben het heel goed gedaan als team."

Iets moois teruggeven aan Het Legioen
Ook Jahanbakhsh merkt dat de landstitel met de week meer gaat leven bij Het Legioen. "Dat begrijp ik wel. We spelen in het mooiste stadion van dit land, mensen staan de hele wedstrijd achter ons. Ze maken het iedere wedstrijd waar en ook bij uitwedstrijden zijn ze altijd aanwezig. Aan de andere kant verwachten zij dat we ons best doen om wedstrijden te winnen. Ik persoonlijk en wij als team hopen echt dat we ze iets moois terug kunnen geven. Dat doen we door wedstrijden te winnen en het seizoen op de best mogelijke manier af te maken."

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties