"Het allermooiste zou toch zijn als ze in De Kuip kampioen worden"

"Het allermooiste zou toch zijn als ze in De Kuip kampioen worden"

Nu Feyenoord tegen FC Utrecht de tiende competitiezege op rij heeft geboekt, is het mogelijk dat de club in de volgende speelronde al kampioen wordt. Als achtervolger PSV op zaterdag 6 mei punten verspeelt tegen Sparta, kunnen de Rotterdammers een dag later uit bij Excelsior de titel pakken. Toch zullen veel supporters zich nog herinneren hoe het in 2017 uitgerekend op 7 mei in Kralingen mis ging.

In 2017 werd deze beoogde kampioenswedstrijd verrassend met 3-0 verloren, waardoor de titel pas op de laatste speeldag in De Kuip werd veiliggesteld. Omdat de voorsprong op de concurrentie nu aanzienlijk groter is dan toen, zijn er supporters die hopen dat het sowieso in eigen huis wordt beslist. "Maar Feyenoord is de laatste jaren natuurlijk zo weinig kampioen geworden, dat ze geen risico gaan nemen. Dat gaat niet gebeuren", verzekerde Mikos Gouka in de AD Voetbal Podcast.

De clubwatcher legde het wel aan Arne Slot voor, maar kreeg te horen dat de trainer helemaal niet bezig is met waar en wanneer hij wil dat zijn ploeg zich tot kampioen kroont. "Dat is ook het antwoord dat ik had verwacht. Maar als ze echt mogen kiezen, willen ze natuurlijk thuis in een vol stadion kampioen worden."

Anders dan 2017
Hoewel Feyenoord dus geen goede herinneringen overhoudt aan het bezoek aan Excelsior in 2017, denkt Gouka dat de situatie nu anders is. "Het verschil is dat het bij het team dat toen kampioen werd, toch vaak uit de tenen moest komen. Kuyt moest - als hij al speelde - eraan trekken; El Ahmadi en Vilhena moesten schoffelen op dat middenveld. Maar dit Feyenoord speelt eigenlijk altijd hetzelfde voetbal. Ze weten hoe ze tot kansen moeten komen en er zit eigenlijk nooit echt paniek in. Ik denk dat het een andere situatie is, omdat Feyenoord daar toch wel veel kansen zal gaan creëren."

Daarnaast bleef de competitie toen tot het laatste moment spannend. "Toen was er toch wel wat druk, zat Ajax er redelijk dicht op. Maar als je nu niet van Excelsior wint, moet je nog tegen FC Emmen, Vitesse en Go Ahead Eagles. Feyenoord gaat echt wel twee van die vier wedstrijden winnen. Ik denk dat ze zich daar niet zo druk om maken. Het allermooiste voor Feyenoord zou toch zijn als ze gewoon in De Kuip kampioen worden."

Ik word liever in De Kuip kampioen dan tegen Excelsior
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties