Ivanušec in definitieve EK-selectie van Kroatië

Ivanušec in definitieve EK-selectie van Kroatië

Het kon eigenlijk niet missen, maar ook Luka Ivanušec zal het shirt van zijn thuisland de komende weken dragen. De aanvaller van Feyenoord gaat met Kroatië deelnemen aan het EK in Duitsland. Kroatië zit in groep B samen met Spanje, Albanië en Italië.

Afgelopen maandag kwam Ivanušec al in actie tijdens het gewonnen (3-0) oefenduel tegen Macedonië en ook tijdens alle voorgaande interlands wist de linksbuiten speelminuten af te dwingen. In totaal staat de teller op twintig wedstrijden in het shirt van Kroatië. Daar kunnen er minstens vier bij komen, want de Kroaten oefenen vanavond om 18:00 uur nog tegen Portugal.

Kroatië staat bekend als land dat de laatste jaren goed weet te presteren op eindtoernooien, maar toch zijn de spelers niet allemaal van wereldtop. Ivanušec ziet zijn land dan ook niet als de favoriet. "We zitten in een zware groep met Spanje, Italië en Albanië. We zijn altijd wel de underdogs, maar we zijn ook tweede en derde van de wereld geweest. Dus we verwachten wel gewoon in de groep door te gaan."

Aan het einde van afgelopen seizoen kwam Ivanušec steeds beter in vorm en het EK moet hem helpen om zo goed mogelijk klaar te stomen richting het nieuwe seizoen bij Feyenoord. De 25-jarige aanvaller was dit seizoen goed voor drie doelpunten en zeven assists, maar die getallen moeten beide richting de dubbele cijfers, zo gaf Ivanušec zelf aan.

Zeven Feyenoorders naar EK in Duitsland
Feyenoord is op het aanstaande EK in Duitsland met zeven spelers vertegenwoordigd. Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Leo Sauer, Gernot Trauner, Ondřej Lingr en Luka Ivanušec maken deel uit van de definitieve selectie van hun nationale team.

Lees meer over
Luka Ivanušec
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties