Italiaanse media vol verbazing: "Zal verder bijdragen aan de rivaliteit"

Italiaanse media vol verbazing: "Zal verder bijdragen aan de rivaliteit"

Niet alleen in Nederland, maar ook in Italië is er met ongeloof gekeken toen AS Roma direct na Feyenoord uit de koker kwam. Voor de vierde keer in twee seizoenen zal Feyenoord afreizen naar het Stadio Olimpico in Rome, een plek die tot nu toe niet veel geluk bracht voor de Rotterdammers. In de media wordt met enige sarcasme vooruitgeblikt op de ontmoetingen.

"Stadio Olimpico, het tweede thuis van Feyenoord", zo valt te lezen op de website van Sky Italia. " Het is de vierde keer in de afgelopen twee seizoenen (het meest bezochte stadion na 'De Kuip') dat de spelers van Slot de hoofdrol spelen in Olimpico. Het is de derde opeenvolgende confrontatie tussen de twee teams en zal verder bijdragen aan de rivaliteit die jaren geleden tussen de fans is ontstaan en die is geconsolideerd in de recente confrontaties tussen voetballers, coaches en... sociale media teams."

"In Nederland domineert PSV het kampioenschap met volle punten", vervolgt La Gazzetta dello sport nadat ze begonnen over het feit dat beide clubs wéér aan elkaar zijn gekoppeld. "Feyenoord, de regerend landskampioen, zit niet op dat niveau, maar in Nederland hebben ze ook hun zegje: 38 punten uit 16 wedstrijden, tweede plaats in het klassement en +34 doelsaldo. Na een uitstekende start met twee overwinningen (tegen Celtic en Lazio) in de eerste drie wedstrijden, verloren ze echter alle uitwedstrijden en zakten ze naar de derde plaats op het klassement."

Santiago Gimenez
De haast iconische Italiaanse krant licht, naast trainer Arne Slot, ook nog één speler in het bijzonder uit. Namelijk de spits van Feyenoord. "Een moderne centrumspits, goed in het spelen zowel dichtbij als ver van het doel, en dit seizoen scoorde hij al twintig doelpunten in slechts 21 optredens. Hiervan bereikten er twee de Champions League, tegen het Lazio van Sarri."

Drie keer scheepsrecht
Ook in Nederlandse media wordt er logischerwijs gesproken over de loting. Mike Verweij neemt het woord in de Kick-Off podcast van De Telegraaf. "Nu zal het wel een keer goed gaan, toch? Het is voor de fans natuurlijk dramatisch, want de burgemeester van Rome gaat natuurlijk roepen dat de fans daar niet welkom zijn en dan roept Aboutaleb dat de Roma-fans niet welkom zijn in Rotterdam. Zo wil je zulke wedstrijden niet spelen. Ik denk dat de fans dolgraag naar een andere plaats waren gegaan."

Lees meer over
Feyenoord Europa League
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties