Invaller Zerrouki kan puntenverlies Algerije niet voorkomen op Afrika Cup

Ramiz Zerrouki is met een valse start begonnen aan de Afrika Cup. De middenvelder van Feyenoord wist maandagavond als invaller puntenverlies voor Algerije niet te voorkomen. Zerrouki speelde met 1-1 gelijk tegen Angola.

Algerije, met sterspeler Riyad Mahrez in de basisopstelling, kwam vroeg op voorsprong. Aanvaller Baghdad Bounedjah wist het openingsdoelpunt te maken voor Algerije. In de tweede helft kwam Angola verrassend vanuit een strafschop op gelijke hoogte. Mabululu was koelbloedig vanaf de stip en schoot raak.

Vier minuten na de gelijkmaker kwam Zerrouki binnen de lijnen in het Stadion of Peace Bouake. De ploeg van Djamel Belmadi wist ondanks een slotoffensief niet meer te scoren en begint daardoor het toernooi teleurstellend. Zerrouki's spel werd beoordeeld met een 6,8.

Voor Algerije is er nog weinig aan de hand in Groep D. Naast Angola treft Algerije ook nog Burkina Faso en Mauritanië. Voor de winnaar van de Afrika Cup in 2019 moet de groepsfase geen problemen opleveren. Aanstaande zaterdag om 15:00 uur staat de volgende wedstrijd op het programma. Burkina Faso is dan de tegenstander.

18' | 1-0 | Bounedjah
68' | 1-1 | Mabululu (penalty)

Algeria 🇩🇿 XI: Mandréa, Atal, Mandi, Bensebaïni, Aït-Nouri; Bentaleb, Bennacer, Mahrez, Belaïli, Chaïbi, Bounedjah.
Angola 🇦🇴 XI: Neblú, Jonathan Buatu, Kialonda Gaspar, Kinito, Núrio Fortuna, Fredy, Bruno Paz, Show, Loide Augusto, Gelson Dala, Zito Luvumbo.