Immers: ''Natuurlijk maken ze een kans, Feyenoord maakt altijd een kans''

Immers: ''Natuurlijk maken ze een kans, Feyenoord maakt altijd een kans''

Lex Immers speelde tijdens de vorige confrontatie met AS Roma een belangrijke rol in de uitwedstrijd bij de 1-1 van Kazim Richards. Feyenoord had daardoor een goede uitgangspositie voor de return in Rotterdam, een wedstrijd die Immers zou missen vanwege een schorsing voor te uitbundig juichen na die goal. In Voetbal International blikt Immers terug op de wedstrijden.

"Ik moet wel eerlijk zeggen dat AS Roma geen Europese top was op dat moment, ze hadden veel goede spelers zoals Totti en De Rossi, maar als team waren ze ook zoekende. Dat zag je ook wel aan de bezetting daar. Dat immense stadion waar bijna zeventigduizend mensen in kunnen, was, denk ik, voor de helft gevuld", zo vertelt Immers. "Trainer Fred Rutten had een plan uitgedokterd waarbij ik Daniele De Rossi voor de voeten moest lopen. Die Italiaanse ploegen speelden in die tijd allemaal met een voetballende, opbouwende 6. Daar begon hun aanvalsspel, dat wilden we verstoren. Ik was aanvallende middenvelder, maar had allereerst een andere taak, zullen we maar zeggen. Na 65 minuten werd De Rossi gewisseld, ik had wel het gevoel dat ik hem uit de wedstrijd had gespeeld."

Over twee wedstrijden verloor Feyenoord uiteindelijk op een bizarre manier van AS Roma. De zeer matig fluitende scheidsrechter Clément Turpin zorgde voor een verhitte sfeer in De Kuip. "Maar het leek wel dat wij meer last hadden van het opgefokte sfeertje dan Roma. We hadden ook een jonge, onervaren ploeg; veel spelers hadden zoiets nog nooit meegemaakt." Dan lachend: "Humor hebben ze niet bij de UEFA, dat wisten we al. Anders hadden ze Turpin wel op deze finale gezet."

''Waar ik ga kijken? Gewoon thuis''
En de finale? "Natuurlijk maken ze een kans, Feyenoord maakt altijd een kans. Ik heb ze in de halve finale tegen Olympique Marseille zien strijden, dat deden ze goed. Roma heb ik toevallig tegen Vitesse gezien, omdat Rick Karsdorp daar speelt. Die gaf de assist op de beslissende goal. Anders hadden ze er gewoon uit kunnen liggen, hè. Waar ik ga kijken? Gewoon thuis, denk ik. Ik hoop echt dat ze winnen, dat Feyenoord-gevoel heb ik echt nog wel. Alleen al voor die supporters die altijd een tijdje moeten wachten voor er weer wat te vieren valt."

Lees meer over
Lex Immers Feyenoord Conference League 2021/2022
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties