''Ik zit heel goed op mijn plek bij Feyenoord''

''Ik zit heel goed op mijn plek bij Feyenoord''

Calvin Stengs is niet van plan om Feyenoord direct te verlaten nu Arne Slot is vertrokken. De aanvallende middenvelder heeft het naar zijn zin in Rotterdam en is voorzichtig geworden met het aangaan van een nieuw buitenlands avontuur. Stengs heeft geen goede ervaringen in Frankrijk met OGC Nice en dat neemt hij zeker mee tijdens het plannen van zijn voetbalcarrière.

"Ik kan heel cliché zeggen dat ik nog een contract voor drie jaar heb, dat is ook zo. Maar ik ben niet voor niets teruggekomen," vertelt Stengs over zijn toekomst in de podcast van Feyenoord ONE. "Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik ben blij dat ik in Nederland ben en dichtbij mijn familie. Ik zit hier heel goed op mijn plek. Ik ben ook vader en vind het fijn als mijn moeder en vader de kleine kunnen zien. Als je verder weg bent, dan wordt dat iets moeilijker. Als er iets moois voorbij komt, zeg nooit nooit. Op dit moment heb ik er niet over nagedacht."

Het vertrek van Slot verandert weinig aan de keuze van Stengs. "Ik had er wel rekening mee gehouden. Het zit in je achterhoofd dat het kan gebeuren. Als Liverpool voorbij komt, dan kan je geen nee zeggen." Zorgen om een leven na Slot maakt Stengs zich niet. "We zijn nu als team al ver hoe wij bepaalde tactische keuzes maken. Als je een heel seizoen samenspeelt en een bepaalde tactiek volgt. De trainer doet het niet in het veld, wij doen het. Maar hij geeft wel vooraf aan wat we moeten doen. Dat zal anders worden, maar uiteindelijk zullen de patronen en hoe we elkaar aanvoelen hetzelfde blijven."

David Hancko

Stengs heeft uit de spelersgroep ook geen signalen ontvangen dat uitblinkers De Kuip willen verlaten nu Slot er niet meer is. "Er worden niet over transfers gesproken, maar er wordt wel eens gezegd: die heeft een goed seizoen. Het zou zomaar kunnen zijn dat die weg zou kunnen gaan. Wie dat is? Ik denk David Hancko. Hij heeft een heel stabiel en goed seizoen achter de rug. Zelfs goals maakt en assists geeft. Ik kende hem nog niet toen ik hier kwam. Ik wist wel dat hij goed was. Maar eigenlijk in elk opzicht maakt hij geen fouten. Daarnaast is hij heel goed aan de bal. Hij zakt nooit door de ondergrens."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties