"Ik vind Feyenoord in topwedstrijden sowieso een beetje tegenvallen"

"Ik vind Feyenoord in topwedstrijden sowieso een beetje tegenvallen"

In de media wordt op verschillende manieren tegen het huidige Feyenoord aangekeken. De ploeg is na een zwaar programma met wedstrijden tegen onder meer Ajax, FC Twente en PSV nog altijd koploper, maar liet tegelijkertijd ook de mogelijkheid liggen om uit te lopen. In de NOS Voetbalpodcast kwam de Rotterdamse ploeg uitgebreid ter sprake.

Om te beginnen blikte Arman Avsaroglu terug op het optreden tegen PSV. "Ik had het gevoel dat ze een beetje geschrokken waren van die achterstand. Het ging de hele week over hoe goed Feyenoord is en hoe slecht PSV het normaal gesproken doet in De Kuip. Ik had een beetje het gevoel dat ze daardoor niet echt een antwoord hadden op die vroege achterstand."

"Ik vond het wat tegenvallen, zoals ik Feyenoord in topwedstrijden sowieso een beetje vind tegenvallen", ging hij verder. "Niet dat ze het slecht gedaan hebben, maar van Arne Slot ben ik - uit zijn tijd bij AZ en zijn eerste jaar bij Feyenoord - gewend dat hij juist in deze wedstrijden met een plan kwam om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukt dit jaar niet."

'Ouderwetse Feyenoord-manier'
Daarmee doelde hij niet alleen op de wedstrijd tegen PSV, maar ook de eerdere toppers tegen Ajax en FC Twente. Wel vond hij het optreden van zondagmiddag 'voetbaltechnisch het minste van de drie'. "Aan het eind losten ze dat op een ouderwetse Feyenoord-manier op: met het stadion erachter en alles voor het doel pompen. Dan valt 'ie twee keer goed door een goede Jahanbakhsh, maar ik vond het geen goed optreden van Feyenoord."

"Toch was Slot na afloop wel weer lovend over de manier van drukzetten en het spektakel dat ze bieden. De Expected Goals waren ook 3,5", merkte Jeroen Elshoff op. Daarop reageerde Jeroen Stekelenburg: "Ik heb het idee dat hij zijn woorden goed weegt, en dat hij hier richting zijn team een bedoeling mee had. Ze hebben drie keer op rij een topper niet gewonnen, dan kiest hij ervoor om te benoemen dat ze wel veel kansen hebben gecreëerd."

Vergelijking met vorig seizoen
Avsaroglu vergeleek het huidige Feyenoord met dat van vorig seizoen en concludeerde dat de kwaliteit nog altijd minder is. "Maar omdat de hele top van de Eredivisie minder voetbalt dan vorig seizoen, staat Feyenoord toch bovenaan. Als ik denk aan het Feyenoord dat vorig seizoen de Conference League-finale haalde, met de spelers die ze hadden en de manier waarop ze speelden in topwedstrijden, dan was dat nog steeds een beter elftal. Slot is nu aan het bouwen. Af en toe komt het eruit, en soms wat minder."

Voorhoede
Dat laatste komt volgens Arno Vermeulen vooral door de voorhoede. "Hij heeft zes aanvallers die allemaal niet zo slecht zijn, maar ook niet heel goed. Vorig jaar had hij er één die heel goed was", doelde hij op Luis Sinisterra. "Hij heeft nu het voordeel dat hij veel kan wisselen - de flankspelers die er tegen PSV in kwamen waren beslissend. Maar Dilrosun speelde niet bijzonder en Paixão al helemaal niet. Gimenez ook niet, Danilo niet. Het zijn allemaal aanvaardbare aanvallers, maar geen heel grote klasse. Dat zou de enige kwetsbaarhied kunnen zijn."

Toch hoeft het volgens Vermeulen niet per se zo te zijn dat dat Feyenoord gaat opbreken. Hij stelde namelijk dat de ploeg flink profiteert van het feit dat er tegenwoordig vijf keer gewisseld mag worden. "Je kunt in de tweede helft à la ijshockey een hele nieuwe aanval erin gooien. Daar is hij al een paar keer mee ontsnapt. Maar Slot heeft niet één aanvaller waar hij op voorhand rotsvast van overtuigd is dat die in zijn elftal moet staan. Dat zie je aan alles."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties