"Het grootste compliment is dat het niet over al die afwezigen gaat"

"Het grootste compliment is dat het niet over al die afwezigen gaat"

De omstandigheden richting de topper tegen PSV waren voor Feyenoord niet ideaal. De ploeg moest met Gernot Trauner al een sterkhouder missen, maar zag vervolgens ook Sebastian Szymanski en Justin Bijlow nog voor langere tijd wegvallen, terwijl Quilindschy Hartman door ziekte ook deze wedstrijd moest laten schieten. Toch werd dat gemis verrassend goed opgevangen, zo werd opgemerkt in de podcast van RTV Rijnmond.

"Verrassend genoeg vond ik het nog meevallen in hoeverre je het merkte", trapte Dennis van Eersel af. "Het waren ook niet de minsten die je moest missen, en dat in een topduel. Toch konden ze qua spelbeeld hetzelfde laten zien als wat we het hele seizoen al zien. De eerste helft was het iets tammer, maar de tweede helft was echt van hoog niveau van Feyenoord. Dat is misschien wel het grootste compliment van deze dag, dat het helemaal niet zoveel over al die afwezigen gaat."

'Dat was nog zoeken'
Dennis Kranenburg vond dat er wel degelijk iets van te merken was. "Zeker in de eerste helft viel op dat die hoge druk die Arne Slot graag wil zien, niet heel erg uit de verf kwam. En wat ook opviel: heel veel ballen werden breed en terug gespeeld. Dat is nog zoeken. De spelers die elke week met elkaar op het veld staan, zijn goed op elkaar ingespeeld. Nu moesten deze spelers daar opeens staan."

Hij merkte het onder meer bij Quinten Timber en Marcos López, die beiden na langere afwezigheid - de een geblesseerd, de ander gepasseerd - weer aan de aftrap stonden. "Maar ook met Wellenreuther was dat anders. De momenten dat ze wel hoog druk zetten op die verdediging, had PSV het daar ook ontzettend lastig mee. Maar zeker in de eerste helft gebeurde dat naar mijn mening wel te weinig."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties