Blinker wijst drie Feyenoord-uitblinkers aan: "De ideale buitenspeler"

Blinker wijst drie Feyenoord-uitblinkers aan: "De ideale buitenspeler"

Het Elftal van de Week van De Telegraaf werd deze week samengesteld door voormalig Feyenoorder Regi Blinker. In dat elftal had de oud-aanvaller plek voor drie Feyenoorders. Naast doelpuntenmaker Alireza Jahanbakhsh was hij ook lovend over Oussama Idrissi en Marcos López.

"Alireza Jahanbakhsh was bij Feyenoord natuurlijk de meest opvallende speler van de week", begon Blinker. "Als invaller met zijn twee goals tegen PSV, waaruit veel zelfvertrouwen sprak. In zijn mindere fase legde hij wat ongecontroleerd al die energie in zijn spel. Dat is nu veel beter. Daarmee is hij continu dreigend en met zijn power heeft een tegenstander constant de handen vol aan hem. Hij is populair onder de aanhang, want hij geeft het beeld van hoe je hoort te spelen bij Feyenoord. Dat wordt gezien en ik geloof heilig dat dit ook altijd beloond wordt."

Net als Jahanbakhsh maakte ook Idrissi als invaller veel indruk. "Hij maakte écht het verschil bij Feyenoord. Ik weet niet waarom PSV hem steeds tien meter ruimte gaf, maar zijn aanname is heel sterk en ik weet van mijn verleden als buitenspeler dat je veel minder kans hebt wanneer je stilstaat. Bij hem blijft alles in beweging. Op deze manier vind ik hem de ideale buitenspeler. Hij gaat binnendoor of buitenom, je weet niet welke kant hij opgaat en hij geeft dan net zo makkelijk met links als met rechts voor. Eindelijk hebben we dit weer gezien van hem."

Van de elf basisspelers van Feyenoord was het López die het elftal haalde. "Ik vond hem vooral in het begin sterk spelen. Hij won direct zijn duels, had een aantal goede tackles, waarvan eentje fantastisch was bij een uitval in de tweede helft en kwam ook goed mee op. Hij stond er als vervanger van Hartman en gaf een zeker gevoel achterin bij Feyenoord."

Elftal van de Week:
Nick Olij (Sparta); Carlens Arcus (Vitesse), Xavier Mbuyamba (FC Volendam), Jurriën Timber (Ajax), Marcos López; Xavi Simons (PSV), Mohammed Kudus (Ajax), Steven Berghuis (Ajax); Alireza Jahanbakhsh, Dusan Tadic (Ajax), Oussama Idrissi

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh Oussama Idrissi Marcos López
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties