"Jahanbakhsh en Idrissi vielen echt goed in"

"Jahanbakhsh en Idrissi vielen echt goed in"

In een enerverende wedstrijd speelden Feyenoord en PSV zondagmiddag met 2-2 gelijk. Na afloop was er veel om over na te praten en in Studio Voetbal werden dan ook enkele spelers aan de kant van de Rotterdammers extra uitgelicht.

De eerste was uiteraard Alireza Jahanbakhsh, die met twee treffers de hoofdrol speelde in de comeback van Feyenoord. "Hij en Oussama Idrissi vielen echt goed in", opende Pierre van Hooijdonk, die de twee goals uitlichtte. "Hier hoor je als rechtsbuiten te zijn", zei hij over de eerste, waar Jahanbakhsh voor het doel kwam en een voorzet van Idrissi inkopte.

De mooiste treffer was echter de tweede, die Jahanbakhsh van buiten de zestien perfect wist te plaatsen. "Hét voordeel van Jahanbakhsh is dat hij over een goede trap beschikt. PSV liet hier de gevaarlijkste speler, met de beste traptechniek van het hele elftal, vrij op twintig meter van de goal. Dan is het raak."

Jahanbakhsh en Idrissi
"Voor Jahanbakhsh is het fijn dat hij heel belangrijk was voor Feyenoord vandaag, want het is nog geen gelukkig huwelijk geweest", ging de oud-Feyenoorder verder. "Slot gebruikt 'm vaak, maar vooral omdat hij zoveel werk verzet. Dan moet hij een back tegenhouden, maar ik heb liever dat ze een buitenspeler gebruiken omdat hij elke keer zijn man voorbij gaat."

Rafael van der Vaart gaf aan nog niet zo'n fan te zijn van Jahanbakhsh en sprak zelfs over Kuipvrees. Hij was meer onder de indruk van Idrissi. "Die is in mijn ogen tien keer beter. Dat komt er ook nog niet uit, maar door hem heeft Feyenoord 2-2 gespeeld. Zijn één-tegen-één, zijn dreiging. Tot hij inviel, was Jordan Teze de beste man van het veld - na Xavi Simons. Maar toen Idrissi inviel, dacht ik: nu gaat het gebeuren. En het gebeurde ook."

Gemis Szymanski
In de wedstrijd tegen PSV moest Feyenoord enkele vaste krachten missen, onder wie Sebastian Szymanski. Zijn gemis was groot, zag Van Hooijdonk. "Feyenoord speelde met Wieffer, Kökcü en Timber op het middenveld. Dan heb je eigenlijk drie spelers die heel veel op elkaar lijken. Je hebt geen loper die echt in de zestien komt en daar ook nog in staat is om een goal te maken. Szymanski is goed aan de bal, creatief. Dat heb je nu helemaal niet."

Met name over Quinten Timber was hij niet erg te spreken. "Ik zie het nog niet bij hem. Bij elke balaanname gooit hij meteen zijn lichaam erin. Maar dat doet hij omdat hij tijd wil kopen, want hij ziet de oplossing niet direct." Volgens Van der Vaart had dat vooral met zijn positie te maken. "Hij speelt nu als tien, maar dat is hij niet. Maar ik vind hem wel zo goed, dat het raar zou zijn als hij niet zou spelen."

Discussie over Timber
"Hij heeft alles wat een natuurlijk middenvelder nodig heeft. Snelheid, kracht, voetbal", somde Van der Vaart op. "Maar hij gaat niet die beslissende pass geven. Wieffer is in een keer gekomen en ik vind ook dat hij moet spelen, dus het is voor Timber een ongelukkige situatie. Misschien moeten ze met z'n drieën op het middenveld spelen en Szymanski (als hij terug is, red.) op rechtsbuiten. Ik denk dat dat de oplossing is."

Van Hooijdonk had daar zijn twijfels bij. Hij wees vooral op de door Timber gemiste kans in het eerste deel van de tweede helft. "We hebben het over de positie van Timber, maar ik vind dat je als middenvelder een goal moet kunnen maken. Als je deze niet maakt, welke ga je dan wel maken?" Van der Vaart vond het vooral de schuld van Santiago Gimenez, die zijn kopbal ervoor gekeerd zag worden.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh Quinten Timber Oussama Idrissi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties