"Ik vind dat je daar best respect voor mag hebben"

"Ik vind dat je daar best respect voor mag hebben"

Feyenoord toonde afgelopen weekend aan dat het ook dit seizoen lukt om na een zware domper de volgende wedstrijd alle moed weer bij elkaar te rapen om voor een resultaat te gaan. In Almere was het voor de Rotterdammers, mede door het slechte veld en type spel van de thuisploeg, absoluut geen makkelijke wedstrijd, maar er werd geknokt om toch met de drie punten richting De Kuip te vertrekken.

"Zonder die wedstrijd tegen Roma zou het ook al een lastig potje zijn geworden tegen Almere", oordeelt Jeroen Grueter in de NOS Voetbalpodcast. "We weten wat Almere doet sinds ze in de eerste wedstrijden één punt hadden gehaald: dat is gewoon lange bal spelen en van daaruit verder voetballen. Het is best een leuk elftal met kwalitatief aardige spelers. Almere had de pech dat de hele machinekamer geschorst was met Koopmeiners en Reesink. Dat scheelde wel, maar was niet echt terug te zien op het veld. Als je zo diep bent gegaan zoals Feyenoord ging donderdag, echt een kater van jewelste, dan voelen de benen net wat zwaarder en moet je aantreden in Almere. Dat vergt wel iets van je vermogen om er iets van te maken."

Juist die knop goed omzetten is iets wat de selectie van Feyenoord wel goed leek te doen. "Ik vond dat ze dat wel aardig deden." Het afgekeurde doelpunt van Lutsharel Geertruida had kunnen helpen om de wedstrijd iets makkelijker te laten verlopen en er wordt vol verbazing gekeken naar de beslissing om hem af te keuren. "Zo'n VAR.. Dit is dertig seconden voordat die bal in het net ligt. Als dat doelpunt wordt geteld is er niemand in Nederland die zich zal afvragen: oh zal Ritmeester van der Kamp de bal wel of niet controleren?". In de uitzending wordt de conclusie getrokken dat het doelpunt vooral had moeten tellen omdat er een groot gedeelte interpretatie bij kwam kijken, met de gedachte dat het niet direct van invloed was op het doelpunt.

"Dat doelpunt telt niet en dan zie je dat Feyenoord zich echt in die wedstrijd moet vastbijten om toch met de overwinning naar huis te gaan. Dat lukt dan na een aantal omzettingen", vervolgt Grueter die onder de indruk is dat het Feyenoord ‘gewoon’ is gelukt. "Dit keer was Minteh dan de gebraden haan met twee goals. Ik vind dat je daar best respect voor mag hebben, als je tegen zo’n tegenvaller aanloopt als Feyenoord is overkomen in Rome en dan toch met drie punten vertrekt uit Almere."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties