Onbegrip over afgekeurde goal: "Onkunde mag nooit beloond worden"

Onbegrip over afgekeurde goal: "Onkunde mag nooit beloond worden"

De uitwedstrijd van Feyenoord tegen Almere City was er niet een om lang over na te praten. In Studio Voetbal ging het dan ook kort over de 0-2 zege van de Rotterdammers. De openingstreffer van Yankuba Minteh en de afgekeurde goal van Lutsharel Geertruida kwamen ter sprake.

"Vraag me niet hoe", opende Ibrahim Afellay over de eerste van de twee treffers van Minteh. "Als het een bewussie was, was het echt een geweldige goal. Hij zei zelf van wel na de wedstrijd, dus ik geef hem het voordeel van de twijfel", lachte hij.

Hoe dan ook was het een belangrijke goal, want het liep totaal niet bij Feyenoord. "Dat was wel duidelijk, Feyenoord was absoluut niet in goede doen. Aan de bal was het echt heel slecht", oordeelde Afellay. Toch kon hij dat ook begrijpen, nadat Feyenoord drie dagen eerder enorm diep moest gaan op bezoek bij AS Roma. "En je moet ook de complimenten geven aan Almere City, waar Alex Pastoor echt een vechtmachine van heeft gemaakt. Dan moet je als Feyenoord de drie punten meenemen en er niet meer over praten."

Afgekeurde goal
Toch had het voor Feyenoord een stuk makkelijker kunnen lopen. De ploeg kwam namelijk wel degelijk vroeg tot scoren via Lutsharel Geertruida, maar na bemoeienis van de VAR werd zijn treffer geannuleerd. Een verdediger van Almere City probeerde een bal op Santiago Gimenez te onderscheppen, maar had hier volgens de arbitrage te weinig controle over om een nieuwe situatie in de aanval te laten ontstaan. Het was een controversiële beslissing, zo bleek ook uit de reacties van de analisten aan tafel.

"Ik vind dat deze echt onterecht is afgekeurd", was Afellay duidelijk. "Hij zag de bal al lang aankomen, wil hem ook bewust aannemen, maar zijn techniek liet hem in de steek. Hij kon ook nog besluiten om hem weg te werken." Zijn collega's sloten zich daarbij aan. "Onkunde mag nooit beloond worden", zei Pierre van Hooijdonk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties