''Ik vind dat Geertruida eigenlijk goed speelt''

Lutsharel Geertruida maakte vrijdagavond zijn debuut voor het Nederlands Elftal en maakte daarbij kennis met het allerhoogste niveau. Tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk zag de verdediger hoe zijn team voor rust al drie doelpunten moest incasseren, waardoor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman dramatisch aan de wedstrijd begon.

Ondanks de tegenvallende start wist Geertruida echter een sterke indruk achter te laten. In de rust van de wedstrijd sprak Rafael van der Vaart zijn lof uit over Geertruida. ''Met 3-0 achter kan je het misschien niet zeggen, maar ik zeg het wel," begon de oud-voetballer. ''Ik vind dat Geertruida eigenlijk goed speelt. Die speelt aan de bal met vertrouwen in zijn eerste wedstrijd.''

Hoewel Frankrijk over een sterk team beschikt met spelers als Kylian Mbappé, kon Geertruida weinig doen aan het doelpunt dat de Franse aanvaller scoorde. "Deze kan je misschien zeggen: oké.., maar hij wordt daar ook wel aan zijn lot overgelaten," aldus Van der Vaart over het doelpunt van Mbappé. Het middenveld liet het afweten tijdens de vooractie en vergat vooral druk op de bal te zetten.

Al met al kan worden gesteld dat Lutsharel Geertruida tijdens zijn debuut bij het Nederlands Elftal een sterke indruk achterliet en veelbelovend lijkt voor de toekomst van het team. Met zijn vertrouwen aan de bal en solide verdedigende werk lijkt hij een belangrijke rol te kunnen spelen in het Nederlands Elftal. De blessure van Geertruida kwam dus uiterst ongelegen.