"Ik heb niet het idee dat het Feyenoord gaat opbreken"

"Ik heb niet het idee dat het Feyenoord gaat opbreken"

Feyenoord strijdt halverwege maart nog altijd op alle fronten mee. Dat is een enorm knappe prestatie, maar betekent tegelijkertijd dat de club met een bomvolle wedstrijdkalender te maken heeft. In de NOS Voetbalpodcast werd besproken welke invloed dat kan hebben op de titelrace.

Arman Avsaroglu merkte op dat Feyenoord tot nu toe nog weinig tekenen van vermoeidheid toont. "We hebben gedacht dat dat dubbele programma in de eindfase misschien wel doorslaggevend zou kunnen zijn. Dat kan nog steeds, maar we zien het nu nog niet. Ik vind het knap dat Feyenoord en AZ gewoon door blijven gaan met winnen."

Onoverwinnelijkheid
Ajax en PSV liggen al uit Europa. "Je zou zeggen dat dat ze een klein voordeel kan geven. Maar als ik Feyenoord zie spelen; er gebeurt elke week iets geks, maar elke week draaien ze het toch weer om. Dat betekent dat er iets van onoverwinnelijkheid in die ploeg zit. En je merkt nu dat ze best een brede selectie hebben. Ik heb niet het idee dat het programma ze gaat opbreken. En bij AZ denk ik dat ook niet."

Bovendien is het Europese programma niet nieuw voor de spelers (en staf) die het vorig seizoen met Feyenoord tot de finale van de Conference League schopten. "Er is toen geen ploeg in de Eredivisie geweest die zoveel wedstrijden speelde als Feyenoord, maar naarmate het seizoen vorderde werden ze eigenlijk alleen maar fitter", aldus Jeroen Grueter. "Ook met die enorme hoeveelheid wedstrijden bleven ze tot het laatste moment gaan."

Voorbereiding op De Klassieker
Toch kan het schema wel direct van invloed zijn op de Klassieker van volgende week, stelde Jeroen Elshoff. "Als het voor Feyenoord bijvoorbeeld verlengen wordt en Ajax heeft een hele week om zich voor te bereiden op die wedstrijd, dan kun je je ogen toch niet helemaal sluiten voor dat fysieke voordeel?" Grueter antwoordde: "Natuurlijk, er zit een limiet aan wat een lichaam kan. Maar tegelijkertijd: als het heel goed zit in je bovenkamer, kun je ongelofelijk veel extra brengen. Ik denk dat dat momenteel het geval is bij Feyenoord."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties