"Ik heb Arne ook verteld dat mijn dromen in Engeland liggen"

"Ik heb Arne ook verteld dat mijn dromen in Engeland liggen"

Ian Maatsen zit momenteel in de selectie van Jong Oranje op het EK. Hier gaat hij de concurrentiestrijd aan met Quilindschy Hartman, wat ook afgelopen seizoen het geval had kunnen zijn bij Feyenoord. De oud-Feyenoorder koos echter voor een avontuur bij Burnley.

"Het was echt mijn club", begint Maatsen in KICK 't Met over zijn periode als jeugdspeler bij Feyenoord. "Toen ik elf was hoorde ik het nieuws dat ik niet door mocht. Toen was ik wel echt klaar met voetbal. Ze zeiden: 'Je bent nog niet klaar voor succes.' Dan hoor je ineens dat je je club moet verlaten, dat is niet leuk."

Mogelijke terugkeer
Afgelopen zomer kon Maatsen terugkeren bij zijn oude club, maar hij koos voor een leenperiode bij Burnley. "Ik was bij Oh My! Festival in De Kuip", vertelt Maatsen over het moment dat nieuws naar buiten kwam. "Toen kwamen een paar jongens naar mijn auto die zeiden 'kom alsjeblieft naar Feyenoord'. Ik kwam naar binnen en iemand zei tegen mij hier ga je spelen volgend jaar, ga er maar alvast aan wennen."

Ondanks dat zijn voorkeur al direct in Engeland lag, heeft hij toch gesproken met Arne Slot. "Arne had me gebeld en die zei dat ze me graag wilden hebben en dat er een plan was. Maar ik heb Arne ook verteld dat mijn dromen in Engeland liggen, ik waardeerde het wel heel erg. Ik heb verteld dat als ik een keuze maak, ik het wel zo netjes vind om terug te bellen. Toen ging ik Arne bellen dat ik een keuze heb gemaakt, hij zei toen dat het wel bijzonder was omdat de meeste spelers dat niet doen." Volgens Maatsen ging het om een huurperiode met optie tot koop.

Lees meer over
Ian Maatsen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties