"Ik denk dat het niet reëel is om over de absolute top te praten"

"Ik denk dat het niet reëel is om over de absolute top te praten"

Arne Slot gaat binnenkort in gesprek met Dennis te Kloese om de wensen voor de selectie van volgend seizoen te bespreken. Vorige zomer stond de trainer van Feyenoord in de belangstelling van veel topclubs en met de vele wisselingen die er komende zomer zullen plaatsvinden, gaat dat dit jaar ongetwijfeld hetzelfde zijn. Slot zelf heeft een langer verblijf in Rotterdam nooit uitgesloten en in zijn langlopende contract is voor dit jaar ook nog geen clausule opgenomen.

Toch wordt er in de nieuwste uitzending van FC Rijnmond uitgebreid gesproken over de toekomst van Slot en een mogelijke vervolgstap. "Hij heeft iets hartstikke moois neergezet bij zowel AZ als Feyenoord", begint Mario Bilate in het praatprogramma van de lokale omroep. "Op Europees niveau heeft hij ook laten zien dat hij een hele goede trainer is, een eigen filosofie heeft en verzorgd voetbal wil spelen van achteruit. Dat is wat ze graag willen zien bij clubs als Bayer Leverkusen, Barcelona en Bayern München."

"Ik denk dat een stap hogerop voor hem niet een probleem zou zijn, maar dat het meer afwegen wordt welke club hij bij zichzelf vindt passen en welke uitdaging het beste past. Mijn gevoel zegt Liverpool", is Bilate stellig. Maaskant heeft een andere mening. "Ik heb Arne heel hoog zitten als coach, maar ik denk dat wij als media een hype creëren door dat soort namen te noemen. Ik denk dat het niet reëel is om over de absolute top van de wereld te praten, ondanks alle wisselingen die er in het trainerscircuit zijn."

Maaskant denkt dat Slot een stapje lager moet kijken, om vervolgens mogelijk een stap naar de absolute top te maken. "Ik denk veel eerder dat de trainer van Brighton stappen gaat maken en dat Slot daar in kan stappen. Dat lijkt mij een veel logischere keuze voor een trainer die het goed gedaan heeft bij Feyenoord. Nederlandse coaches staan er op dit moment gewoon niet geweldig op internationaal. Al helemaal niet op het moment dat het stigma blijft dat we lekker goed gevoetbald hebben, maar toch verloren."

Gijs Smal
Zaterdagavond ontkende Smal het akkoord met Feyenoord nog, maar net als bij de nadere media weet men het ook bij RTV Rijnmond zeker: de linksback van FC Twente maakt de overstap naar Rotterdam. "De formaliteiten moeten nog afgehandeld worden, dus een medische keuring en de handtekening. Maar hij is transfervrij en past helemaal in het voetbal zoals Slot dat graag speelt. Hij komt graag mee naar voren, heeft een goede trap en heeft assists in huis. Ik vind het een hele logische eerste aanwinst die Feyenoord binnenkort gaat presenteren."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties