''Ik ben in de huidige situatie blij dat wij die wedstrijden niet hoefden te spelen''

''Ik ben in de huidige situatie blij dat wij die wedstrijden niet hoefden te spelen''

RKC Waalwijk is komende zondag de tegenstander en Arne Slot hoopt zich met zijn team te kunnen revancheren voor het gelijkspel tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend. De Rotterdammers hadden moeite met de ploeg van Kees van Wonderen.

De Friezen kwamen, op zijn zachtst gezegd, niet naar De Kuip om er een mooie wedstrijd van te maken. Feyenoord had ook vorig seizoen al moeite met het breken van tegenstanders die laag verdedigden en tegen de Friezen was dat weer het geval. Met de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma is de kans groot dat het dit weekend weer zo’n wedstrijd wordt.

''Ik vond het heel knap van Van Wonderen dat hij het voor elkaar kreeg dat twee spitsen 75 minuten lang zo verschrikkelijk veel verdedigende arbeid deden. Het is knap om aanvallende spelers daarvan te overtuigen. Ik moet zeggen dat wij ook heel erg ons best hebben gedaan om die spelers energie te geven, omdat wij de bal in de beginfase van een aanval veel te makkelijk verloren'', geeft Slot aan. sc Heerenveen kon daardoor hier en daar gevaarlijk worden in de counter.

Feyenoord verliest de bal te veel in de beginfase van de opbouw, zegt de trainer. ''In het eerste kwartier tegen Heerenveen volgden de kansen elkaar op. Daarmee zet je de tegenstander ook onder druk. In het laatste kwartier was dat ook het geval. In de tussenliggende fase heb ik vooral heel veel onnodig balverlies gezien. Onze kracht was vorig seizoen dat we over de zijkanten gevaarlijk konden worden, dus dat heeft deze week weer veel aandacht kregen.''

Slot wordt dan gevraagd of hij blij is dat hij van weekend naar weekend kan werken met zijn ploeg, in tegenstelling tot andere Nederlandse clubs die de afgelopen weken Europese kwalificatiewedstrijden moesten spelen. ''Ik ben in de huidige situatie van Feyenoord blij dat wij die niet hoefden te spelen, omdat onze selectie zo laat pas compleet was. In sommige gevallen zijn dat extra 'oefenwedstrijden', al is Fiorentina-uit dat niet natuurlijk. Het is wel lekker om die wedstrijden te gebruiken om de speelwijze nog sneller te kunnen implementeren.''

Paixão en López
De twee aanwinsten van Feyenoord behoren dit weekend nog niet tot de wedstrijdselectie. De linksback López is gisteren weer teruggekeerd naar Nederland en sluit vermoedelijk volgende week aan bij de selectie. Paixão is op dit moment nog in Brazilië om het laatste papierwerk af te ronden. Arne Slot kan nog niet exact aangeven wanneer de buitenspeler weer terug is. Mats Wieffer traint na zijn enkelblessure weer mee, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties