''Hartman fysiek klaar voor een basisplaats''

''Hartman fysiek klaar voor een basisplaats''

Quilindschy Hartman is een serieuze optie voor Arne Slot. De linksback van Feyenoord is helemaal fit en is in de ogen van de trainer klaar om minuten te maken in het eerste van de Rotterdammers. Slot wil nog niet aangeven of dit al gaat gebeuren in de wedstrijd van aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk.

''Ik vind inmiddels dat Hartman fysiek klaar is voor een basisplaats'', vertelt Slot op de persconferentie. ''Dat vond ik hiervoor nog niet, omdat hij uit een lange blessure periode komt. Hij heeft in de voorbereiding ook maar mondjesmaat minuten gemaakt en fysiek gezien daarna ook een terugslag gehad. Hij heeft vorige week in de oefenwedstrijd een minuut of zestig in de benen en begint steeds fitter te worden, dus hij wordt ook echt een concurrent om te gaan spelen.''

Feyenoord trainde afgelopen week al met Hartman in de beoogde basiself, maar volgens Slot moeten daar nog geen conclusies uit getrokken worden. ''Als je de trainingen van ons bekijkt zie je dat we ervoor kiezen om constant in verschillende formaties te trainen, om te kijken hoe goed dat uitpakt. Quilindschy is absoluut een speler die in aanmerking komt om zondag te gaan starten.''

Feyenoord heeft de afgelopen wedstrijden gekozen voor Marcus Holmgren Pedersen als linksback. De Noor vult dat redelijk in, maar je kan zien dat hij niet gewend is om daar te spelen. Slot krijgt de vraag hoe lang hij nog voor een tijdelijke oplossing gaat kiezen. ''Dat moment zou nu kunnen aanbreken, omdat hij fit genoeg is om te spelen. Dat vonden we hiervoor nog niet. Nu vinden we dat wel, dus het is een extra optie om over na te denken."

Lees meer over
Arne Slot Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties