Idrissi: ''We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien''

Oussama Idrissi speelde op zijn verjaardag een goede eerste helft tegen Fortuna Sittard. De 27-jarige buitenspeler was dreigend en betrokken bij enkele goede acties vanaf de zijkant. Idrissi is tevreden met de manier waarop Feyenoord voor de dag kwam.

''We hebben bij vlagen goed voetbal laten zien'', vertelt Idrissi in gesprek met Feyenoord TV. ''Eigenlijk hadden we redelijke controle over de gehele wedstrijd. Vier goals gemaakt. Alleen heel zonde dat we twee tegendoelpunten hebben gehad, dat is wel een smetje op de overwinning.''

Feyenoord koos ook tegen Fortuna Sittard voor de aanval. ''Dat is wel een beetje in ons DNA gaan zitten. We hebben een duidelijke speelstijl waarin we heel aanvallend spelen. Proberen dominant te zijn en goed aan de bal te zijn, veel kansen te creëren en dat is vandaag ook gelukt. Dat is wel een beetje ons spel geworden.''

''Ik denk dat ik een aardige eerste helft heb gehad'', vervolgt de huurling van Sevilla. ''Ik was een aantal keer dreigend en betrokken bij kansen, dat was heel goed. Net als het hele team heb ik veel energie op de mat gelegd. De tweede helft was gecontroleerder, we zochten iets minder de aanval op. Al met al een aardige pot. Alleen jammer dat ik niet heb gescoord, dat wil je als aanvaller altijd wel bereiken.''

Het doelpunt vlak na rust van Fortuna Sittard mag volgens Idrissi niet vallen. ''Heel slecht eigenlijk dat we Fortuna op zo'n moment energie geven. We gaven ze het gevoel dat er misschien wat te halen viel. We waren absoluut attent in de rust. Spraken elkaar aan en hielden elkaar scherp. We begonnen oké, maar op een aantal domme momenten leden we balverlies. Dat was ook bij de goal. Daarna kwamen we goed terug en maakte we de 1-4.''