Huurlingen: Sebaoui wederom belangrijk, ook Osundina scoort

Huurlingen: Sebaoui wederom belangrijk, ook Osundina scoort

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. De uitblinkers zaten wederom vooral bij FC Dordrecht, waar Ilias Sebaoui en Korede Osundina een aandeel hadden in de 1-4 zege op NAC Breda.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 0-2
Patrik Wålemark: Basis, 60 minuten
Patrik Wålemark maakte een goede beurt als basisspeler bij sc Heerenveen tegen Heracles. De Zweede bereidde een paar goede mogelijkheden voor, voor zijn ploeggenoten en zichzelf. Deze resulteerden niet in doelpunten, maar Heerenveen won de wedstrijd wel met 0-2. Wålemark zelf stond een uur op het veld.

PSV - Vitesse 6-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Een stuk minder prettig was het weekend van Ramon Hendriks. De verdediger stevent met zijn Vitesse steeds harder af op degradatie, en ook een stunt tegen PSV zat er niet in. De hekkensluiter verloor met liefst 6-0. Hendriks zelf had het lastig tegen topscorer Luuk de Jong en werd vooral in de lucht meerdere keren afgetroefd.

Excelsior - FC Volendam 4-0
Mimeirhel Benita: Basis, 81 minuten (1 assist, geel)
Lennard Hartjes: Geblesseerd

Excelsior zette een opvallende prestatie neer door FC Volendam met 4-0 te verslaan en zo naar de veilige 15e plek te klimmen. Mimeirhel Benita was basisspeler en droeg onder meer bij aan die prestatie met een uitstekende voorzet op de vierde treffer.

NAC Breda - FC Dordrecht 1-4
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten (1 goal, 1 assist)
Shiloh 't Zand: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Invaller, 27 minuten (1 goal)
In de Keuken Kampioen Divisie staat FC Dordrecht nog steviger op plek vier na een 1-4 overwinning op NAC Breda. Ilias Sebaoui en Korede Osundina waren dit keer belangrijk. In minuut 39 rondde Sebaoui één-op-één met de keeper fraai af, om zo de 1-2 voor Dordrecht te maken. Misschien wel nog mooier was zijn aandeel aan de 1-4, waar hij de bal onderschepte en over een lange afstand perfect op het hoofd legde van Osundina, die goed via de paal binnenkopte.

De Graafschap - Telstar 5-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Een zege was er ook voor het De Graafschap van Thijs Jansen. De goalie kreeg veel te doen, maar moest alleen in de beginfase een (schitterend) doelpunt incasseren. Verder viel hij vooral op met enkele prima reddingen. Laat in de wedstrijd kon De Graafschap daardoor afstand nemen van de laagvlieger en won het uiteindelijk met 5-1.

Overig
Sassuolo zette een knappe prestatie neer tegen AC Milan (3-3), maar deed dit zonder de geblesseerde Marcus Pedersen. Tidjany Touré miste door een schorsing de 0-4 nederlaag van Gil Vicente tegen Sporting. Ook Neraysho Kasanwirjo keek door een schorsing toe hoe Rapid Wien met 1-1 gelijkspeelde tegen Austria Klagenfurt. Tot slot maakte bankzitter Ezequiel Bullaude geen minuten bij de 1-0 nederlaag van Boca Juniors tegen Estudiantes.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties