Huurlingen: Goede wedstrijden van trefzekere Sebaoui en Wålemark

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Dit weekend kwam opnieuw een aantal huurlingen in actie. Vooral Ilias Sebaoui en Patrick Wålemark waren erg succesvol. Zij wisten allebei te scoren.

sc Heerenveen – NEC Nijmegen 1-1
Patrick Wålemark: Basis, 60 minuten (1 goal)
In het gelijkspel tussen sc Heerenveen en NEC was Patrick Wålemark trefzeker. Na zes minuten tikte hij een rebound van een schot van Sahraoui binnen. Verder speelde de Zweed een goede wedstrijd voor de ploeg uit Friesland. Hij werd door coach Kees van Wonderen na 63 minuten naar de kant gehaald, en liep daarbij in eerste instantie naar de verkeerde dug-out toe. Hier werd, mede door Wålemark zelf, flink om gelachen.

Vitesse – Excelsior 0-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Mimeirhel Benita: Invaller, 12 minuten
Ramon Hendriks heeft met zijn ploeg, Vitesse, gelijk gespeeld tegen het Excelsior van Mimeirhel Benita. Hendriks speelde opnieuw de volle 90 minuten, en deed dit wéér vrij degelijk. Wel kreeg de centrale verdediger een gele kaart. Vitesse staat na deze wedstrijd op plek elf. Mimeirhel Benita viel in de 78e minuut in. Hij verving Driouech op de linkerflank, maar heeft weinig kunnen toevoegen aan de wedstrijd. Excelsior staat nu op een hele knappe vijfde plek. Lennard Hartjes is nog steeds geblesseerd.

FC Dordrecht – SC Cambuur 5-2
Ilias Sebaoui: Basis, 89 minuten (2 goals)
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Invaller, 8 minuten (1 assist)
Shiloh ’t Zand: Invaller, 2 minuten
De Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht hebben in een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur een flinke overwinning geboekt. Het werd 5-2 voor het team van coach Michele Santoni. Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui begonnen beiden in de basis. Vooral Sebaoui speelde een erg goede wedstrijd waarin hij ook twee goals wist te maken. Zijn tweede goal maakte hij op assist van een andere Feyenoord-huurling, Korede Osundina. Hij viel in de 82e minuut in. Ook Shiloh ’t Zand mocht nog even invallen. Hij kwam er in minuut 89 in, maar kon in die korte tijd niet erg veel meer toevoegen.

Chaves – Gil Vicente 4-2
Tidjany Touré: Invaller, 22 minuten
In Portugal heeft het team van Tidjany Touré, Gil Vicente, een nederlaag geleden tegen Chaves. Het werd 4-2. Touré wordt sinds dit jaar verhuurd aan de club uit de hoogste voetbaldivisie van Portugal. Hij heeft al een paar keer mogen invallen, en deed dit ook afgelopen zaterdag tegen Chaves. Hij kwam er in de 68e minuut in, maar kon niet echt veel meer toevoegen. Toen Touré erin kwam stond het nog gelijk, maar in de slotfase ging Chaves er toch met de overwinning vandoor.

Austria Lustenau - Rapid Wien 0-5
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Neraysho Kasanwirjo kon dit weekend een ruime overwinning vieren met zijn Rapid Wien. De rechtsback, die in de Oostenrijkse hoofdstad een vaste basisplaats heeft veroverd, kende een makkelijke middag op bezoek bij hekkensluiter Austria Lustenau. Rapid Wien had daardoor na 5 wedstrijden eindelijk weer een overwinning te pakken, en wel met 0-5.

Overig
Een aantal Feyenoord-huurlingen kwam dit weekend niet in actie. Thijs Jansen, die vorige week een goede pot keepte, moest tegen Willem II weer op de bank plaatsnemen. Ook Ezequiel Bullaude heeft dit weekend geen minuten gemaakt voor Boca Juniors. De Argentijnse club schakelde Palmeiras na penalty’s uit in de halve finale van de Copa Libertadores.