Huurlingen: Bassett, Hartjes en Bozeník maken officieel debuut

Huurlingen: Bassett, Hartjes en Bozeník maken officieel debuut

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week maakten liefst drie verhuurde Feyenoorders hun officiële debuut.

Fortuna Sittard - SC Cambuur 1-4
Cole Bassett*: Invaller, speelde 30 minuten
Cole Bassett mocht zaterdag zijn debuut maken voor Fortuna Sittard, maar zal daar niet met een goed gevoel op terugkijken. In het halfuur speeltijd dat hij kreeg, kon hij zijn stempel niet drukken en zag hij hoe SC Cambuur aan de andere kant afstand nam van zijn nieuwe ploeg. Fortuna verloor de wedstrijd met 1-4 en kondigde een dag later het ontslag van trainer Sjors Ultee aan. Bassett zal zich nu dus aan een nieuwe coach moeten bewijzen.
*Bassett is officieel geen Feyenoorder meer, maar de club heeft nog altijd de optie om hem over te nemen van Colorado Rapids. Daarom wordt hij wel in deze rubriek opgenomen.

FC Emmen - FC Utrecht 3-2
Mark Diemers: Basis, speelde 74 minuten (1 assist)
Mark Diemers kende zaterdag een geslaagd basisdebuut in het shirt van FC Emmen. De door Feyenoord verhuurde middenvelder was veel betrokken in het aanvalsspel van de Drentenaren en tekende daarbij voor de assist op de 1-1. Een lage voorzet uit een hoekschop van zijn voet kon door Ole Romeny worden binnengeschoten. Na 74 minuten zat de wedstrijd voor Diemers erop. Vanaf de bank zag hij hoe zijn ploeg de winnende 3-2 maakte.

FC Den Bosch - Roda JC 0-3
Lennard Hartjes: Basis, speelde 90 minuten
Nog een debuut was er bij Roda JC, waar Lennard Hartjes vier dagen na zijn overstap direct in de basis stond en negentig minuten speelde. Zijn nieuwe club won op bezoek bij FC Den Bosch direct met 0-3. Hartjes speelde daarbij een degelijke wedstrijd. Bij de doelpunten was de middenvelder niet betrokken. Deze werden alle drie gemaakt door oud-Feyenoorder Dylan Vente.

Helmond Sport - FC Eindhoven 0-1
Naoufal Bannis: Basis, speelde 77 minuten
Net als Roda JC is ook het FC Eindhoven van Naoufal Bannis na drie wedstrijden nog zonder puntverlies. De ploeg won dit weekend door een laat doelpunt met 0-1 van Helmond Sport. Bannis zelf had op dat moment net op de bank plaatsgenomen. Hij kwam in de 77 minuten die hij speelde niet erg veel in het stuk voor.

MVV - ADO Den Haag 3-1
Denzel Hall: Basis, speelde 90 minuten
Zo goed als de clubs van Hartjes en Bannis aan het seizoen zijn begonnen, zo slecht gaat het bij ADO Den Haag. Feyenoord-huurling Denzel Hall begon in de ploeg van trainer Dirk Kuyt opnieuw in de basis, maar verloor met zijn team opnieuw. MVV was met 3-1 te sterk. Daarbij pakte Hall al vroeg in de wedstrijd een gele kaart en verloor hij even later bij de 2-0 doelpuntenmaker Mart Remans uit het oog.

Casa Pia - Boavista 2-0
Robert Bozeník: Basis, speelde 79 minuten
De laatste debutant van deze week is Robert Bozeník. De spits moest lang wachten tot Boavista hem kon inschrijven, maar nadat dat eindelijk gebeurd was, mocht hij direct starten. In zijn eerste 79 minuten voor de club kon hij nog geen grote indruk achterlaten. Zonder dat de spits een serieuze kans gehad had, ging zijn nieuwe ploeg met 2-0 onderuit tegen promovendus Casa Pia.

Dynamo Dresden - SV Elversberg 2-3
Christian Conteh: Basis, speelde 72 minuten
Nadat hij een week eerder ontbrak wegens een lichte blessure, was Christian Conteh er dit weekend wel gewoon weer bij toen zijn Dynamo Dresden een thuiswedstrijd speelde tegen SV Elversberg. De linksbuiten stond 72 minuten op het veld en werd vervolgens bij een 1-3 achterstand naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij zijn ploeg terugkomen tot 2-3, maar een resultaat zat er niet meer in.

Overig
Doordat enkele wedstrijden in de Eredivisie verplaatst waren, kwamen Marouan Azarkan (Excelsior) en Francesco Antonucci (FC Volendam) niet in actie. Thijs Jansen zat bij zijn eerste keer in de wedstrijdselectie van TOP Oss nog op de bank. Ramon Hendriks komt door een zware blessure vermoedelijk helemaal niet in actie voor FC Utrecht.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties