Huurlingen: Azarkan wederom belangrijk; nieuwe nederlaag ADO

Huurlingen: Azarkan wederom belangrijk; nieuwe nederlaag ADO

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl de rubriek Huurlingen terug, een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week was Marouan Azarkan van alle verhuurde Feyenoorders die in actie kwamen de grote uitblinker.

Excelsior - Vitesse 3-1
Marouan Azarkan: Basis, speelde 86 minuten (1 assist)
Marouan Azarkan wordt dit seizoen opnieuw verhuurd aan stadgenoot Excelsior, dat dit jaar in de Eredivisie uitkomt. Daar beleeft de creatieve vleugelaanvaller een vlammende start. Na zijn treffer in de openingswedstrijd tegen SC Cambuur (0-2) was hij bij de 3-1 zege op Vitesse met een assist opnieuw belangrijk. Rond de middenlijn draaide Azarkan weg en stuurde hij spits Reda Kharchouch de diepte in, die dankzij de assist van de Feyenoorder zijn tweede van de middag kon maken.

FC Volendam - NEC 1-4
Francesco Antonucci: Basis, speelde 36 minuten
Een minder gelukkig weekend beleefde Francesco Antonucci, die met FC Volendam met 1-4 onderuit ging tegen NEC. Voor de middenvelder was dat duel maar van korte duur. Hij had nog maar weinig kunnen laten zien toen hij na 36 minuten geblesseerd naar de kant moest. Op dat moment stond het al 1-2 voor de bezoekers.

FC Emmen - RKC Waalwijk 1-1
Mark Diemers: Invaller, speelde 45 minuten
Mark Diemers zal na dit seizoen niet meer terugkeren bij Feyenoord, maar staat officieel nog wel onder contract. Dit weekend maakte hij zijn debuut voor FC Emmen, dat hem dit seizoen huurt van de Rotterdammers. Hij stond als invaller aan de aftrap van de tweede helft en had zijn stempel op de wedstrijd kunnen drukken. Van dichtbij kreeg Diemers een enorme mogelijkheid, maar RKC-doelman Etienne Vaessen stond in de weg. Op dat moment stond Emmen nog met 1-0 voor, maar in de slotfase kwam de tegenpartij toch langszij.

FC Eindhoven - Willem II 2-1
Naoufal Bannis: Basis, speelde 83 minuten
Naoufal Bannis mag zich dit seizoen bij FC Eindhoven opnieuw laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. Dat deed hij al bij zijn debuutwedstrijd tegen FC Den Bosch, door twee keer te scoren en een assist te geven. In het vervolg daarop, de thuiswedstrijd tegen Willem II, kwam hij veel minder in het spel voor. Eindhoven won wel met 2-1, maar de spits had daarbij geen noemenswaardige bijdrage. Toen de winnende treffer in de 95e minuut werd binnengeschoten, stond Bannis al niet meer op het veld.

ADO Den Haag - FC Den Bosch 0-2
Denzel Hall: Basis, speelde 81 minuten
Ook de tweede wedstrijd van het ADO Den Haag van trainer Dirk Kuyt en Feyenoord-huurling Denzel Hall eindigde in een teleurstelling. Na de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Heracles Almelo was dit keer FC Den Bosch met 0-2 te sterk. Beide treffers kon Hall - die bij de tweede treffer als laatste verdediger gepasseerd werd door de doelpuntenmaker - niet voorkomen.

Overig
Veel verhuurde Feyenoorders kwamen dit weekend nog niet in actie. Zo is Robert Bozeník nog niet speelgerechtigd voor het Portugese Boavista en zullen ook Cole Bassett (Fortuna Sittard) en Thijs Jansen (TOP Oss) pas later debuteren. Christian Conteh ontbrak bij Dynamo Dresden vanwege een lichte blessure. Ramon Hendriks zal door zijn blessure dit seizoen mogelijk helemaal niet in actie komen voor FC Utrecht.

Lees meer over
Marouan Azarkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties