Hulshoff optimistisch: "Ik denk wel dat wij daar klaar voor zijn"

Hulshoff optimistisch: "Ik denk wel dat wij daar klaar voor zijn"

Tegen Almere City vinden er een aantal wijzigingen plaats in de basiself ten opzichte van het duel tegen AS Roma. Igor Paixão en Luka Ivanusec beginnen als buitenspelers, terwijl Ramiz Zerrouki Calvin Stengs vervangt op het middenveld. Bart Nieuwkoop en Arne Slot zijn niet aanwezig in Flevoland omdat ze allebei ziek zijn. De assistenten hebben vandaag de leiding langs het veld en Sipke Hulshoff verscheen voorafgaand aan de wedstrijd voor de camera van ESPN.

"Ik heb geen direct contact met hem", reageert de assistent trainer op de vraag of hij nog advies krijgt van Slot gedurende de wedstrijd. "Dat hij misschien wat contact heeft met een assistent trainer die op de tribune zit, dat zou kunnen." De selectie van Feyenoord is inmiddels hersteld van de nederlaag op AS Roma. "Het was een hele klap, want je bent zo dichtbij maar tegelijkertijd zo ver weg. Als je de wedstrijd terugkijkt en de kansen ziet die we hebben gehad met Mats Wieffer en een corner met Lutsharel. Maar ook zij natuurlijk in de laatste minuut van de extra tijd. Daar moet je echt wel even van bijkomen de avond erna, maar ook de dag erna. Toen we gister op het trainingsveld stonden was het weer helemaal klaar."

Calvin Stengs
Stengs begint vandaag niet in de basis en verslaggever Sinclair Bischop vroeg zich af of dat ook een tactische reden had, aangezien de aanvallende middenvelder in een mindere vorm zit. Hulshoff reageert daar heel duidelijk op. "Dat is totaal niet aan de orde. We hebben met Calvin een plan en kijken altijd naar belasting en belastbaarheid. We hebben daarnaast ook een speler met Ramiz die een volwaardig basisspeler is van Feyenoord. We hebben daarom gekozen om Ramiz te laten starten en Calvin achter de hand te houden."

Zware wedstrijd
Zoals Slot eerder al liet weten vindt hij de wedstrijd tegen Almere erg lastig en dat is iets waar Hulshoff zich bij aansluit. "Het wordt een hele lastige wedstrijd, ook kijkende naar de manier van spelen hoe Almere speelt. Ook zo kort op de vorige wedstrijd. Ik denk wel dat wij daar klaar voor zijn, ook fysiek gezien. Maar Almere heeft een bepaalde manier van spelen waar ze heel kort op de man zitten en veel vanuit de lange bal willen spelen. Dat doen ze ontzettend goed en wij zullen ons daar vandaag tegen moeten wapenen."

Het wordt sowieso een uitdagende week met de topper tegen PSV en ook de halve finale van de KNVB Beker. Uiteraard wordt daar nu nog niet aan gedacht. "Ik heb de spelers daar niet over gehoord, maar voor ons als trainersstaf is de eerstvolgende wedstrijd natuurlijk de belangrijkste." Santiago Gimenez staat op scherp en mist bij een eventuele gele kaart de wedstrijd tegen PSV. Het is niet iets waar rekening mee wordt gehouden. "Daar hebben we het niet over gehad. Hij moet gewoon zijn eigen wedstrijd gaan spelen en je weet nooit hoe het loopt in een duel. Hij moet zijn eigen wedstrijd gaan spelen en dan zien we wel hoe het loopt."

Lees meer over
Sipke Hulshoff
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties